Babyliv

Overvejer du at bo i en lille by med børn? Fordelene og ulemperne

Udgivet

den

Familie i lille by

Uanset om du har en Lejebolig Thisted eller f.eks. en lejebolig i Struer, så er du nok klar over, at der er en række fordele og ulemper forbundet med et liv på disse kanter. Den mindre mængde privatliv, der jo netop findes i en mindre by som Thisted eller Struer kan nemlig både være positivt, såvel som negativt. Desuden er der også andre ting, som du bør overveje, hvis du som et stigende antal danskere, går og leger med tanken om at flytte væk fra storbyen; hvilket i høj grad kommer an på, hvilken personlighedstype du er.

En mindre by er lig med mindre privatliv

Hvis du taler med en person, der er bosat i en mindre by, så vil han uden tvivl kunne fortælle dig om de noget tætte relationer man har med sine naboer og bekendte. Dette resulterer i, at dine naboer automatisk vil være tilskuere til de små og store begivenheder i dit liv. Dette nære fællesskab vil for visse mennesker lyde særdeles tiltrækkende, hvorimod det for andre vil være noget af de værste de kan forestille sig. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilken af disse to typer de er, før du beslutter dig for at bo i en mindre by.

En mindre by er billigere, men har færre jobs

Selvom du i langt de fleste tilfælde vil kunne spare rigtig mange penge på huslejen, så skal du dog være bevidst om, at en mindre by ikke er det nemmeste sted i verden at finde arbejde. Hvis du til gengæld har et arbejde i en af de større byer, så vil en mindre by faktisk være perfekt til at pendle frem og tilbage til. Det kræver selvfølgelig, at du er parat til at ofre lidt ekstra tid på transport, samt at du selvfølgelig har en bil eller anden mulighed for daglig transport. Så hvis du vælger en lejebolig i Thisted, kan du altså se frem til en lavere husleje, men der vil samtidig være lidt færre jobs.

Din fritid vil se anderledes ud i en mindre by

En af de helt store fordele ved at bo i en storby er, at man netop har adgang til alle de forlystelser, som byen rummer. Dette kunne f.eks. være byens planetarium, de mange museer, de gode koncerter og ikke mindst det langt større udbyd af barer og restauranter. Dette store udbud findes jo selvfølgelig ikke i en mindre by, men der er dog selvfølgelig andet at tage sig til. Du skal blot være klar over, at det bliver i et andet tempo end du er vant til. Måske vil rockkoncerten nu skiftes ud med den lokale byfest, gadefest eller noget helt tredje, hvilket jo kan være rigtigt dejligt for nogle, hvorimod andre nok hellere vil blive i nærheden af storbyens mange lys.

De kan finde gode skoler i provinsen

Sidst men ikke mindst er en mindre by slet ikke det værste sted for en familie med børn. Hvis du vælger en lejlighed i Struer, vil du opleve dette. Dette skyldes de generelt gode skoler, hvor elever og lærere kender hinanden rigtig godt. Dette er med til at skabe et trygt miljø for børn at vokse op i, hvor du ikke blot er endnu et ansigt i flokken.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Guide til bordopdækning til børnefødselsdag

Udgivet

den

Bordopdækning til børnefødselsdag

Børnefødselsdage er som udgangspunkt altid både sjove og hyggelige – og en smule larmende og uoverskuelige for forældrene, afhængig af hvor mange børn der er inviteret med. Børn går meget op i deres fødselsdage, og det er en stor dag for de fleste børn. Og derfor skal de da også have en fantastisk fest med alt hvad dertil hører.

Find et tema

Børn elsker temafester, og det er en rigtigt god idé at have et tema for børnefødselsdagen – og dit barn vil elske det. Dit barn har helt sikkert en hobby, en yndlingsfigur eller en yndlingstegneserie, som han eller hun er helt vild med. Spørg, hvad han eller hun gerne vil have for et tema og gå efter dét. Det hjælper i øvrigt også dig med at holde en vis linje i bordopdækningen og den pynt, der skal til.

Er din søn for eksempel helt vild med fodbold, så sørg for at fodboldtemaet skinner kraftigt igennem. Hav en græsgrøn dug på bordet, køb servietter med fodbolde på, lav en stor kage med en fodboldbane på. Du kan også sagtens finde slik, som ligner fodbolde og fodboldsko. Du kan eventuelt også printe kendte fodboldspilleres ansigter ud og lave masker ud af dem, som du kan ligge på hver tallerken – så kan fødselsdagsbarnet og hans gæster lege, at de er fodboldspillere.

Som underholdning på dagen, skal der selvfølgelig også være en fodboldkamp og en hjemmelavet quiz om fodbold.

Skån miljøet og brug dit smukke stel fra Broste Copenhagen

I forhold til selve serviet, som skal bruges til bordopdækningen, er der mange forældre, der straks tyer til engangsservice, fordi det ganske enkelt er nemmere. Men det er til gengæld rigtigt skidt for miljøet. Og da de fleste hjem i dag har en opvaskemaskine, behøver det ikke være så besværligt at rydde op efter en børnefødselsdag. Har du et yndlingsstel fra Broste Copenhagen, kan du ligeså godt bruge det – risikoen for at det går i stykker, er ret lille, og du bruger det jo også til dagligt. Derudover er stentøjet fra Broste Copenhagen i øvrigt også utroligt holdbart, så det kan stå imod lidt af hvert.

Desuden arbejder Broste Copenhagen også meget med farver, og du kan derfor vælge netop de farver til børnefødselsdagen, som dit barn foretrækker. Desuden går børn også op i det fine og æstetiske, og det vil betyde noget og føles som noget særligt, at du vælger at bruge dit Broste Copenhagen stel til børnefødselsdagen.

Arranger en skattejagt efter maden

Når børnene har slubret kage, pølsehorn og slik i sig, skal du til at rydde op, og der kan det være meget rart, at børnene er blevet guidet uden for at lege, så der er ro i huset, og du kan rydde op i fred. Du kan i den forbindelse arrangere en sjov skattejagt for dem, så de er godt beskæftiget. Sørg for at der er én til at styre skattejagten, for eksempel en storesøster eller en nabo, så alt går, som det skal.

Indlæg poster med opgaver og udfordringer, lav et hjemmelavet skattekort, og sørg for at der er en god skat i vente, når de når frem.

Læs videre

Babyliv

Den næste seng efter tremmesengen

Udgivet

den

lille barn sover i sin seng

Når pladsen i tremmesengen efterhånden er ved at blive ret trang, så er det blevet på tide at finde den næste størrelse seng til junior. Her kan du vælge enten at give barnet en juniorseng eller gå direkte til en seng i voksenstørrelse.

Om du vælger det ene eller det andet, afhænger af flere forhold. Du bør dog sørge for, at du giver dit barn en seng af en vis kvalitet.

Læg også gerne både en topmadras og en tynd vaskbar rullemadras på sengen. Det er vældig praktisk.

Skal det være en juniorseng?

En juniorseng er først og fremmest kortere end en voksenseng. Den vil typisk have en længde på 160 cm. Desuden er mange af dem udstyret med en sengekant eller en sengehest. Det er klart en fordel at have sådan en på de sider af sengen, der ikke støder op mod væggen. Der er mange børn, der bevæger sig en del, når de sover. Med en kant eller en sengehest kan du undgå, at barnet triller ned på gulvet om natten.

Det er en god overgangsløsning at bruge en juniorseng imellem tremmesengen og voksensengen. Dels har barnet stadig en beskyttende kant, som det er vant til fra tremmesengen, og dels har arealet en tryg størrelse. Nogle modeller er fleksible i størrelsen, enkelte kan vokse med barnet hele vejen fra baby til junior.

Skal det være en voksenseng?

En smal voksenseng på ca. 70 x 200 cm er også en fin løsning, når barnet skal have en større seng. Hvis du sætter en sengehest eller en anden form for kant på, så vil du stadig kunne forhindre, at barnet falder ud af sengen. Går du direkte fra tremmesengen til voksensengen, så kan barnet have den samme seng i mange år fremover.

Dermed sparer du udgiften til juniorsengen, som jo kun vil kunne være stor nok til barnet i en kortere årrække.

Har du pladsen til det enten i soveværelset eller på børneværelset, så kan det være en glimrende løsning at gå direkte op i en seng af voksenstørrelse.

Vælg en god madras og en god topmadras

Uanset hvad dit valg lander på, så er det vigtigste, at du forsyner sengen med en god madras og en god topmadras. Når barnet er i voksealderen, så er det vigtigt, at sengen støtter barnets krop bedst muligt. Det er det i øvrigt også, når barnet holder op med at vokse.

En god madras vil kunne holde sig fast i mange år. Det samme gælder for en topmadras af god kvalitet. Forsyn endelig også sengen med en tynd og vaskbar rullemadras allerøverst. Det er særligt praktisk til en barneseng.

Det kan være, at barnet ikke er helt stabil i at holde sig tør om natten, og det kan være, at der bliver spildt mælk eller andet i sengen. Så er det bare at vaske den øverste tynde madras. Den vil dermed kunne beskytte både topmadrassen og selve madrassen imod slid og snavs. Så vil sengen kunne holde endnu længere.

Læs videre

Babyliv

Børn elsker, når julemanden kommer med gaver juleaften

Udgivet

den

Juletræ med flotte juglekugler

Kan du huske tilbage til, da du var et lille barn? Og kan du huske, hvilken fantastisk følelse det var, når julemanden trådte ind ad døren juleaften? Den følelse bør du uden tvivl give videre til dine børn, nevøer, niecer eller lignende.

Dette kan du gøre på den bedste måde, hvis du anskaffer dig et julemandskostume, som du kan iklæde dig, når du skal overraske de små børn.

Find et autentisk julemandskostume, og gør noget ud af det

Det er dog ikke nok at tage et falsk skæg og en rød T-shirt på. Det skal gøres ordentligt. Derfor er det nødvendigt, at du anskaffer dig et autentisk julemandskostume, så børnene overhovedet ikke kan gennemskue, at det er dig, der gemmer dig bag julemandskostumet.

De skal have oplevelsen af, at det er ”den rigtige” julemand, der kommer på besøg, og de skal have lov til at tro på julemanden, nisser og tandfeen lige så længe, at de kan.

Når du har fundet et autentisk julemandskostume, er der en anden ting, du bør huske på. Hvis du ikke vil gennemskues, er der nemlig to yderligere tips:

  • Du bør ændre på din stemme
  • Du bør gøre noget ud af ”løgnen”

Men tip nummer 2 menes der, at de ikke skal kunne regne dig ud. Det fungerer allerbedst, hvis du ikke selv er med til denne juleaften. Dette kan dog være svært, hvis du er børnenes far. Hvis dette er tilfældet, bør du finde på en rigtig god historie, som kan forklare, hvorfor du ikke var tilstede, da julemanden kom på besøg.

Prøv disse ting, hvis børnene skal have en fantastisk jul

Et julemandskostume kan gøre meget for at redde enhver jul, men der er også andre ting, som kan være med til at skabe en god jul for børnene.

Her får du tre ideer til, hvordan du kan gøre julen med dine børn til noget helt specielt.

  • Følg med i en julekalender

Hvis hele familien samler sig på sofaen hver aften og følger med i årets julekalender, så er der garanteret julestemning. Dette er en hel fantastisk måned – især for børnene. Og hvis I ser julekalender sammen alle 24 dage, bliver den blot endnu mere speciel.

  • Pynt huset op til jul

Det føles ikke helt som jul, hvis man ikke har pyntet huset op med nisser, lys og andet julepynt. Derfor bør hele familien deltage i dette for at skabe den bedste julestemning.

  • Hav børnene med til julebag

Jul rimer på pebernødder… Eller, der er i hvert fald ingen jul uden gode julekager. Hvis du bager sammen med dine børn, vil de uden tvivl sætte ekstra pris på julen og kagerne.

Nyd julen med dine børn

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at nyde julen med dine børn. Engang bliver de voksne, flytter hjemmefra og stifter måske endda familie selv. Så nyd hver eneste kolde december dag med dem – for når de ikke længere er hjemme til jul, vil du savne det.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk