Babyliv

Hvad koster det at få sit første barn?

Udgivet

den

Nyfødt

Der er få ting, som er helt så smukke som at bringe et liv til verdenen. Når man bliver forælder for første gang, så er det en oplevelse, der ikke kan sammenlignes med noget andet.

Og det er sjældent i forbindelse med dette, at vi tænker økonomi. Men det kan være en god idé, fordi vi jo netop lever i en verden, hvor økonomi spiller en enormt stor rolle for os alle. Nedenfor kan du læse om, hvor meget det første barn koster samt, hvad der reelt set koster, når man skal have et barn!

Passer den ene million?

Mange af os har igennem den populære kultur en opfattelse af, at et barn koster cirka en million kroner. Det er den populære måde at snakke om det på.

Netop denne mængde er ikke helt forkert – men her snakker vi selvfølgelig om en hel opvækst. I omegnen af 1,3 millioner kroner fra barnet fødes til det bliver 18.

Det er dog værd at notere sig, at dette tal ændrer sig alt efter, hvor mange børn, som man har, og om vi tæller sådan noget som børnechecken med, som jo er med til at dække en del af udgifterne. Når barnet bliver ældre, så bliver udgifterne større, men det er til sådan noget som mad, som alligevel købes. Så hvad er det, som koster, når barnet fødes?

Alt det, som vi køber før fødslen

Der er en hel ting, som man som forælder køber til barnet, før det reelt set bliver født. Her er der mange nye udgifter, som man ikke normalt har. Det er dog også ting, som ofte bliver genbrugt for flere børn, og det er netop derfor, at man kan sige, at prisen for at få børn falder, jo flere børn man får.

Noget af det, som man blandt andet køber her, er de ting, som skal gøre livet med baby praktisk og bekvemt. Det gælder for eksempel et puslebord og en puslepude eller en lift. Det er ting, som teknisk set ikke er nødvendige, men som bare gør det så meget mere praktisk at passe på den nyfødte.

Her er der dog også mange muligheder for at spare penge. Når det kommer til en barnevogn eller børnetøjet, så kan man ofte købe det brugt, og det er jo sjældent, at barnet har en reel holdning her!

Efter barnet er blevet født

Når barnet er blevet født, så er der en masse udgifter, der bliver introduceret i den første periode. Det er sjældent nogle, som kommer før fødslen, og det er netop fordi, at det ikke altid vides, hvornår og hvordan de skal bruges.

For eksempel vil barnet ofte sove i liften i det første stykke tid – men dette får hold på et tidspunkt. Og når det sker, så er det ofte, at man går ud og køber en madras, som baby kan ligge på.

Og når barnet begynder at skulle have mere end bare modermælk, så vil man tit gå ud og købe noget babymad. Dette er jo vigtigt, men også en forløbende udgift, som ikke bare stoffer.

Til sidst, så er der alt det hygiejniske. Bleer er en enorm udgift i det første stykke tid efter, at man har fået sit barn, og samtidig skal der en hel masse vådservietter til. Dette er udgifter, som man ikke rigtigt kan undgå, men som også først virkeligt mærker efter barnet faktisk er blevet født!

De mere skjulte udgifter (og besparelser)

I farten med at passe på barnet, så kan det være nemt at tro, at man bare kigger på sådan noget som, hvad der købes specifikt til baby og se dette som de eneste udgifter. Der er dog en hel masse følgekonsekvenser af at få et barn – rent økonomisk altså.

Sådan noget som strøm og varme vil ofte være noget, som begynder at koste mere i disse måneder. Og svaret på hvorfor er selvfølgelig klart, for det er fordi, at man som forælder er mere hjemme. Derfor sker det simpelthen, at man bruger mere strøm.

Udover dette finder vi noget som dåbs- og/eller navngivningsfesten, som også er noget, man ikke altid tæller med. Men det koster selvfølgelig også noget, og her er det jo op til jer som forældre at bestemme, hvor meget det skal ende med at koste.

Men noget, som sjældent tænker over er, hvor lidt penge, der skal bruges på pasning af barnet i det første stykke tid. Her er det nemlig jer, som vil være hjemme. Pasningen bliver en udgift, der kommer senere, hvor man rent faktisk begynder at lade barnet være i andres varetægt.

At få et barn er ikke en billig affære, og det er også umuligt at sige, præcis hvor meget det vil koste. Men kort sagt, så er der en del udgifter, som ikke kan være til at se med det samme!

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Skab tryghed i babys værelse

Udgivet

den

baby tryghed

Hvordan giver man sin baby den allerbedste søvn om natten? Det er et spørgsmål, mange nybagte forældre – både førstegangsfødende og de mere garvede – stiller sig selv dagligt. Svarene er både uendelige, forvirrende og til tider modstridende. Vi har derfor samlet en perlerække af helt simple, praktiske tiltag til en tryg, dyb nattesøvn for jeres baby lige her på siden. De er utroligt enkle at implementere, har på ingen måde urimelige priser – og bygger ikke på forældet pædagogiske principper om at vende barnet til, at der ingen hjælp kommer, hvis det græder. Det eneste, vi nogensinde vil anbefale dig, er at skabe et afslappende, hyggeligt miljø, den lille vil føle sig tryg i. Med de rette vågelamper, monitorering med overvågningskamera m.m. vil de lynhurtigt lære at sove igennem – så I forhåbentlig selv meget snart kan drømme om uafbrudt nattesøvn igen en skønne dag.

En vugge giver beroligende bevægelse

De fleste har helt sikkert enten selv oplevet eller hørt historier om bilens magiske, søvndyssende virkning på babyer. Efter timers rastløs søvnløshed virker det så mystisk, at de bare skal sættes i bilsædet og køres lidt rundt – og vupti, så er de ude som et lys. Svaret på mysteriet er dog såresimpelt: Det handler om bevægelse. I kulturer fra alle afkroge af verden har de længe vidst dette, hvorfor det visse steder f.eks. altid har været populært at bære baby i en slynge om overkroppen – og at lægge dem til at sove i hængevugger. Selv har vi her i Skandinavien brugt vugger i mange generationer, hvorfor vi bestemt også kan skrive under på deres søvndyssende egenskaber. Hvad end, du er til en klassisk vugge på gulvet eller vil give en hængevugge et skud – så gør muligheden for at vugge barnet i søvn uden at risikere at vække dem ved at skulle flytte dem altså bare en kæmpe forskel. En god vugge er klart alle pengene værd.

Hold øje med barnets adfærd om natten

Vågner du gang på gang op til, at dit større småbarn har formået at undslippe sengen, eller at din baby pludselig græder over noget, du ikke kan regne ud, hvad er? Så kan gode råd være dyre. Er der ingen tydelige tegn på, hvad der provokerer adfærden, kan det være umådeligt svært at regne ud – og det er her, fordelene ved et overvågningskamera kommer ind i billedet. Det lyder måske lidt drastisk med et decideret overvågningskamera, men faktisk kan det give jer en stor tryghed og hjælpe med at løse søvngener på en måde, som babyalarmer slet ikke kan konkurrere med. Der er flere og flere nye forældre der tilvælger et overvågningskamera i den lilles værelse grundet den ekstra tryghed. Vil du vide mere om overvågningskameraer? Læs mere på overvaagningskamera.dk.

Sæt stemningen med belysning og lyde

Vores sidste råd til at få babyen til at sove igennem om natten går ganske enkelt på at skabe en rolig stemning i rummet. Dette kan opnås med vågelamper, som kaster et afdæmpet lys og derved ikke vækker den lille – men blot giver lidt tryghed, hvis totalt mørke skræmmer dem, og vågelampen giver belysning nok til, at I kan se, hvad der foregår, når I trøster eller giver mad om natten. Det er det smarte ved en vågelampe. For meget lys minder baby om dagstimerne, og pludselige lyde udefra virker også forstyrrende. Derfor kan det også være en fordel f.eks. at afspille monotone, beroligende lyde som havskvulp, hvid støj el.lign. for at overdøve dette, hvis det sker.

Læs videre

Babyliv

Har din baby brug for noget blødt og naturligt at ligge på? Dette skal du prøve!

Udgivet

den

Lammeskind

Hvis du leder efter et naturligt leje til din baby, så kan det være, du skal prøve med langhåret lammeskind. Det er ikke lige det, alle bruger, men det er måske fordi, man ikke lige overvejer det som en mulighed. Langhåret lammeskind er dog utroligt dejligt for en baby og ligge på, og din baby vil opleve den ultimative komfort, når han eller hun placeret derpå.

Så hvis du leder efter noget lækkert, blødt og komfortabelt, som din baby kan ligge på, uden det får på kompromis med din stil, skal du da kigge nærmere på lammeskind.

Langhåret lammeskind i hjemmet

Langhåret lammeskind kan også bidrage positivt til indretningen i hjemmet. Man kan bruge langhåret lammeskind til mange ting. Du kan f.eks. placere det over en gammel stol, lægge det på gulvet eller andet. Der er mange muligheder med langhåret lammeskind – det er bare med at finde ud af, hvordan du har lyst til at bruge det. Så er det det måske ikke nødvendigt at nævne igen, at langhåret lammeskind er helt ideelt til babyer.

Giv din baby et naturligt leje

Det er dejligt at få noget naturligt ind i hjemmet. Det er så nemt at købe billige, kunstige møbler – og der er heller ikke noget i vejen med det. Et hjem kan bare hurtigt komme til at se lidt stift ud, og her kan du bryde med dette ved at pryde hjemmet med et langhåret lammeskind. Et langhåret lammeskind kan både bruges til at bidrage til indretning – og så sidder man også fantastisk på det.

Hvor lange er hårene på et langhåret skind?

Men hvor lange hår kan man så regne med, at et langhåret lammeskind har? Det er klart, at det ikke skal være alt for langt, da dette bliver besværligt i forhold til vedligeholdelse. Hårene på et langhåret lammeskind er cirka 5-7 cm i længden. Længden er naturligvis den samme over det hele, så skindet har et jævnt og smukt udseende.

Hvordan vedligeholder man langhåret lammeskind?

Når man skal vedligeholde sit langhårede lammeskind, så bør man støvsuge det omkring 3-4 gange om måneden. Det er, hvad du minimum burde gøre – og du kan også sagtens gøre det oftere. Særligt hvis din baby skal ligge på det. Når skindet begynder at se nulret ud, så er det også en god idé at børste det. Det er meget vigtigt, at du gør det forsigtigt, da skindet er et sårbart materiale. Det kan også være en god idé at vaske det engang imellem. Her er det alfa og omega, at man vasker det i hånden – og det er også vigtigt, at man bruger en uldsæbe, der indeholder lanolin. Hvis du vasker det i vaskemaskinen, så er der stor risiko for, at det går i stykker – så det skal du lade vær med.

Læs videre

Babyliv

Lær dine børn om ansvar med en hund

Udgivet

den

To hunde leger udenfor

Hunden er og bliver menneskets bedste ven, og der er i sandhed mange fordele og glæder ved at have en hund i hjemmet. En hund er nemlig et flokdyr med stort F, og det betyder, at de firbenede familiemedlemmer med garanti vil samle folk omkring sig og sprede godt humør. Dog er der også et sundt opdragelseselement i det at have eller få en hund, hvis man har børn. Det er således vigtigt, at børn lærer i en forholdsvis tidlig alder, hvad det vil sige at tage ansvar for nogen eller noget, da det i den grad vil komme dem til gode senere i livet. En hund er ideel til det formål – og derfor er der flere gode grunde til at lede efter hundehvalpe til salg.

Tilpas læringen efter børnenes alder

Børn har godt af at lære, hvad det egentlig vil sige at tage ansvar, da de hurtigt vil komme til at få brug for at kunne det i forskellige sammenhænge – og den læring kan man kickstarte ved at slå til, når der er hundehvalpe til salg. Som hundeejer og forælder bør man uddelegere en del af ansvaret for hunden til sine børn, hvor man slipper lidt af kontrollen. Det kan være ved at lade sine børn gå nogle bestemte ture med hunden hver uge, ved at lade dem give den mad og vand, eller det kan være noget helt tredje. Dog bør man tilpasse opgaverne og ansvarsmængden efter børnenes alder, så man rammer hovedet på sømmet og rent faktisk får lært dem noget brugbart.

Hundehvalpe til salg: vælg race med omtanke

Har man børn og planer om at få en hund, bør man vælge race med omtanke, hvis man gerne vil benytte hunden som et led i børnenes opdragelse. Skal mindre børn eksempelvis have en del af ansvaret for at gå ture med hunden, nytter det ikke noget, at den er for stor og stærk til, at de kan holde den. På den måde bør man vælge hunderace med et halvt øje på, hvordan den pågældende race vil kunne håndteres af børnene. Ved at tage hensyn til hele familien, når man vælger hunderace, vil man dels sikre et generelt mere harmonisk familieliv med den pelsede nyankomne, men man vil samtidig kunne optimere sine børns læring.

Livslang læring

Børn vil uden tvivl komme til at nyde rigtig godt af den læring om ansvar, man kan give dem ved at slå til, når der er hundehvalpe til salg. Store dele af voksenlivet handler om netop ansvar, og derfor bør man ikke underkende den store værdi, det vil have for børn at lære det tidligt. Måske synes man ikke, at det lyder af meget at lade sit barn gå med hunden mandag, onsdag og lørdag aften, men der ligger en uforholdsmæssigt stor læring i pludselig at have ansvaret for et levende væsens velbefindende. Køb derfor en hund, når der er hundehvalpe til salg og slip håndbremsen en smule, så børnene kan komme til at få noget reelt ansvar – det betaler sig.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk