Babyliv

Gode råd til amningen

Udgivet

den

Ammeråd

Som nybagt mor er der hundredvis af ting, som du skal tænke over, tage stilling til og gøre noget ved. Det kan være svært at navigere rundt i det hele som nybagt mor, også fordi der tit er en masse forskellige mennesker, som siger en masse forskellige ting.

Forældreskab er ingen eksakt videnskab, og du bør derfor tage den med ro. Lyt lidt med her og der, og tag de råd til dig, som du selv synes, at du skal bruge. Der er dog én ting, som alle kan blive enige om – det er sundt og godt for dit barn, hvis du ammer.

Hvorfor overhovedet amme?

Amningen er noget, som langt de fleste tager for givet. Der er dog også mange, som oplever store problemer i forbindelse med amningen – det vender vi tilbage til. Men hvorfor så overhovedet gøre forsøget, hvis det føles svært?

Det skal du, fordi amning faktisk er ret vigtigt for barnets udvikling. Barnet og moderens krop er designet sådan, at barnet får næring af moderen, mens det ligger i maven. Og efter at barnet er født, er denne symbiose designe til at kunne fortsætte lidt endnu via modermælken. Det er derfor trygt for barnet og etablerer et stærkere bånd mellem mor og barn.

Modermælk er fyldt med gode ting

Men det er ikke kun det rent psykiske aspekt af amningen, som er vigtig. Selve modermælken er nemlig helt unik, fordi den indeholder ting, som er utrolig sunde for barnet og booster dets udvikling betydeligt.

For eksempel kalder man den første mælk, som produceres i moderens bryster, for råmælk. Råmælk er ren styrke for barnet i den forstand, at det blandt andet indeholder protein og stoffer, der fremmer immunsystemet. Denne form for mælk kan derfor ikke erstattes af nogen andet, og det er vigtigt at barnet får modermælken gennem amningen.

Alle ammesituationer er unikke

Når man som mor ved, at den mælk, som ens bryster producerer, er så gode for babyen, så vil man selvfølgelig gerne amme. Som kommende mor kan du forberede dig ved at læse bøger og internetartikler om amning, så du ved, hvad du går ind til.

Det er dog desværre sådan, at du aldrig helt ved, hvad du går ind til. Hvert barn og hver en mor er unikke, og det betyder, at ammesituationen er helt særlig for dem som par. For nogle er amningen en leg og hyggelig, for andre er det smertefuldt, og for andre igen vil det bare ikke lykkes.

Tag imod råd og vejledning

Når barnet bliver født, så oplever mange mødre et meget stærkt instinkt og et meget stærkt drive efter at ordne tingene selv. De er beskyttende over for deres børn, og vil helst ikke overlade plejen af dem til andre.

Det skal du heller ikke, men det er godt at tage imod råd. Vil barnet ikke tage imod brystvorten, eller får du ondt, når du ammer, så lyt til de tips, som sygeplejersker, sundhedsplejersker og læger kan give dig. De ved nemlig, hvad de snakker om.

Brug hjælpemidler

Der er mange grunde til, at det kan være hårdt og svært at amme. Hvis du kæmper med at få din baby til at falde til ro og tage imod, så skal der helst ikke være andre former for distraktioner, imens du arbejder. Heldigvis er der mange redskaber, der kan gøre det nemmere for dig.

Her er en ammepude et rigtig godt eksempel. En god ammepude kan du lægge under brysterne eller armene, så både du og baby hviler behageligt, uden at du skal få ondt i armene eller sidde på en akavet måde. Af andet smart udstyr kan nævnes en amme-bh.

Det er okay at gå på kompromis

Med tålmodighed og masser af øvelse lærer du fleste mødre hen ad vejen at amme deres børn. Men det kan godt være, at det aldrig bliver helt nemt, eller at dine bryster bliver så ømme, at det bliver for ubehageligt.

Du skal huske på, at det er okay at gå på kompromis. Dit barn skal have modermælken, men det er okay at det ikke får din mælk direkte fra brysterne mange gange om dagen. Her kan du blandt andet vælge at give modermælkserstatning i sutteflaske, eller bruge en brystpumpe til at pumpe mælken ud på egen hånd.

Kærlighed er det vigtigste

Der er som sagt rigtig mange ting at tænke over og holde styr på, og som mor er det nemt at komme til at føle sig utilstrækkelig. Husk nu hele tiden på, at du er god nok, som du er.

Lige meget om du husker det hele, er god til at amme og alt det andet, så er det vigtigste nemlig, at du giver dit barn masser af kærlighed. Det er nemlig i sidste ende det, som dit barn har mest brug for – og så følger alt det andet bagefter.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Skab tryghed i babys værelse

Udgivet

den

baby tryghed

Hvordan giver man sin baby den allerbedste søvn om natten? Det er et spørgsmål, mange nybagte forældre – både førstegangsfødende og de mere garvede – stiller sig selv dagligt. Svarene er både uendelige, forvirrende og til tider modstridende. Vi har derfor samlet en perlerække af helt simple, praktiske tiltag til en tryg, dyb nattesøvn for jeres baby lige her på siden. De er utroligt enkle at implementere, har på ingen måde urimelige priser – og bygger ikke på forældet pædagogiske principper om at vende barnet til, at der ingen hjælp kommer, hvis det græder. Det eneste, vi nogensinde vil anbefale dig, er at skabe et afslappende, hyggeligt miljø, den lille vil føle sig tryg i. Med de rette vågelamper, monitorering med overvågningskamera m.m. vil de lynhurtigt lære at sove igennem – så I forhåbentlig selv meget snart kan drømme om uafbrudt nattesøvn igen en skønne dag.

En vugge giver beroligende bevægelse

De fleste har helt sikkert enten selv oplevet eller hørt historier om bilens magiske, søvndyssende virkning på babyer. Efter timers rastløs søvnløshed virker det så mystisk, at de bare skal sættes i bilsædet og køres lidt rundt – og vupti, så er de ude som et lys. Svaret på mysteriet er dog såresimpelt: Det handler om bevægelse. I kulturer fra alle afkroge af verden har de længe vidst dette, hvorfor det visse steder f.eks. altid har været populært at bære baby i en slynge om overkroppen – og at lægge dem til at sove i hængevugger. Selv har vi her i Skandinavien brugt vugger i mange generationer, hvorfor vi bestemt også kan skrive under på deres søvndyssende egenskaber. Hvad end, du er til en klassisk vugge på gulvet eller vil give en hængevugge et skud – så gør muligheden for at vugge barnet i søvn uden at risikere at vække dem ved at skulle flytte dem altså bare en kæmpe forskel. En god vugge er klart alle pengene værd.

Hold øje med barnets adfærd om natten

Vågner du gang på gang op til, at dit større småbarn har formået at undslippe sengen, eller at din baby pludselig græder over noget, du ikke kan regne ud, hvad er? Så kan gode råd være dyre. Er der ingen tydelige tegn på, hvad der provokerer adfærden, kan det være umådeligt svært at regne ud – og det er her, fordelene ved et overvågningskamera kommer ind i billedet. Det lyder måske lidt drastisk med et decideret overvågningskamera, men faktisk kan det give jer en stor tryghed og hjælpe med at løse søvngener på en måde, som babyalarmer slet ikke kan konkurrere med. Der er flere og flere nye forældre der tilvælger et overvågningskamera i den lilles værelse grundet den ekstra tryghed. Vil du vide mere om overvågningskameraer? Læs mere på overvaagningskamera.dk.

Sæt stemningen med belysning og lyde

Vores sidste råd til at få babyen til at sove igennem om natten går ganske enkelt på at skabe en rolig stemning i rummet. Dette kan opnås med vågelamper, som kaster et afdæmpet lys og derved ikke vækker den lille – men blot giver lidt tryghed, hvis totalt mørke skræmmer dem, og vågelampen giver belysning nok til, at I kan se, hvad der foregår, når I trøster eller giver mad om natten. Det er det smarte ved en vågelampe. For meget lys minder baby om dagstimerne, og pludselige lyde udefra virker også forstyrrende. Derfor kan det også være en fordel f.eks. at afspille monotone, beroligende lyde som havskvulp, hvid støj el.lign. for at overdøve dette, hvis det sker.

Læs videre

Babyliv

Har din baby brug for noget blødt og naturligt at ligge på? Dette skal du prøve!

Udgivet

den

Lammeskind

Hvis du leder efter et naturligt leje til din baby, så kan det være, du skal prøve med langhåret lammeskind. Det er ikke lige det, alle bruger, men det er måske fordi, man ikke lige overvejer det som en mulighed. Langhåret lammeskind er dog utroligt dejligt for en baby og ligge på, og din baby vil opleve den ultimative komfort, når han eller hun placeret derpå.

Så hvis du leder efter noget lækkert, blødt og komfortabelt, som din baby kan ligge på, uden det får på kompromis med din stil, skal du da kigge nærmere på lammeskind.

Langhåret lammeskind i hjemmet

Langhåret lammeskind kan også bidrage positivt til indretningen i hjemmet. Man kan bruge langhåret lammeskind til mange ting. Du kan f.eks. placere det over en gammel stol, lægge det på gulvet eller andet. Der er mange muligheder med langhåret lammeskind – det er bare med at finde ud af, hvordan du har lyst til at bruge det. Så er det det måske ikke nødvendigt at nævne igen, at langhåret lammeskind er helt ideelt til babyer.

Giv din baby et naturligt leje

Det er dejligt at få noget naturligt ind i hjemmet. Det er så nemt at købe billige, kunstige møbler – og der er heller ikke noget i vejen med det. Et hjem kan bare hurtigt komme til at se lidt stift ud, og her kan du bryde med dette ved at pryde hjemmet med et langhåret lammeskind. Et langhåret lammeskind kan både bruges til at bidrage til indretning – og så sidder man også fantastisk på det.

Hvor lange er hårene på et langhåret skind?

Men hvor lange hår kan man så regne med, at et langhåret lammeskind har? Det er klart, at det ikke skal være alt for langt, da dette bliver besværligt i forhold til vedligeholdelse. Hårene på et langhåret lammeskind er cirka 5-7 cm i længden. Længden er naturligvis den samme over det hele, så skindet har et jævnt og smukt udseende.

Hvordan vedligeholder man langhåret lammeskind?

Når man skal vedligeholde sit langhårede lammeskind, så bør man støvsuge det omkring 3-4 gange om måneden. Det er, hvad du minimum burde gøre – og du kan også sagtens gøre det oftere. Særligt hvis din baby skal ligge på det. Når skindet begynder at se nulret ud, så er det også en god idé at børste det. Det er meget vigtigt, at du gør det forsigtigt, da skindet er et sårbart materiale. Det kan også være en god idé at vaske det engang imellem. Her er det alfa og omega, at man vasker det i hånden – og det er også vigtigt, at man bruger en uldsæbe, der indeholder lanolin. Hvis du vasker det i vaskemaskinen, så er der stor risiko for, at det går i stykker – så det skal du lade vær med.

Læs videre

Babyliv

Lær dine børn om ansvar med en hund

Udgivet

den

To hunde leger udenfor

Hunden er og bliver menneskets bedste ven, og der er i sandhed mange fordele og glæder ved at have en hund i hjemmet. En hund er nemlig et flokdyr med stort F, og det betyder, at de firbenede familiemedlemmer med garanti vil samle folk omkring sig og sprede godt humør. Dog er der også et sundt opdragelseselement i det at have eller få en hund, hvis man har børn. Det er således vigtigt, at børn lærer i en forholdsvis tidlig alder, hvad det vil sige at tage ansvar for nogen eller noget, da det i den grad vil komme dem til gode senere i livet. En hund er ideel til det formål – og derfor er der flere gode grunde til at lede efter hundehvalpe til salg.

Tilpas læringen efter børnenes alder

Børn har godt af at lære, hvad det egentlig vil sige at tage ansvar, da de hurtigt vil komme til at få brug for at kunne det i forskellige sammenhænge – og den læring kan man kickstarte ved at slå til, når der er hundehvalpe til salg. Som hundeejer og forælder bør man uddelegere en del af ansvaret for hunden til sine børn, hvor man slipper lidt af kontrollen. Det kan være ved at lade sine børn gå nogle bestemte ture med hunden hver uge, ved at lade dem give den mad og vand, eller det kan være noget helt tredje. Dog bør man tilpasse opgaverne og ansvarsmængden efter børnenes alder, så man rammer hovedet på sømmet og rent faktisk får lært dem noget brugbart.

Hundehvalpe til salg: vælg race med omtanke

Har man børn og planer om at få en hund, bør man vælge race med omtanke, hvis man gerne vil benytte hunden som et led i børnenes opdragelse. Skal mindre børn eksempelvis have en del af ansvaret for at gå ture med hunden, nytter det ikke noget, at den er for stor og stærk til, at de kan holde den. På den måde bør man vælge hunderace med et halvt øje på, hvordan den pågældende race vil kunne håndteres af børnene. Ved at tage hensyn til hele familien, når man vælger hunderace, vil man dels sikre et generelt mere harmonisk familieliv med den pelsede nyankomne, men man vil samtidig kunne optimere sine børns læring.

Livslang læring

Børn vil uden tvivl komme til at nyde rigtig godt af den læring om ansvar, man kan give dem ved at slå til, når der er hundehvalpe til salg. Store dele af voksenlivet handler om netop ansvar, og derfor bør man ikke underkende den store værdi, det vil have for børn at lære det tidligt. Måske synes man ikke, at det lyder af meget at lade sit barn gå med hunden mandag, onsdag og lørdag aften, men der ligger en uforholdsmæssigt stor læring i pludselig at have ansvaret for et levende væsens velbefindende. Køb derfor en hund, når der er hundehvalpe til salg og slip håndbremsen en smule, så børnene kan komme til at få noget reelt ansvar – det betaler sig.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk