Babyliv

Trænger du og din baby til mere plads?

Udgivet

den

Mor og datter leger i deres seng

Mange gravide familier har oplevet trangen til pludselig at rydde op i alle skabe. Og mange kommende forældre har under graviditeten kastet sig over pludselige og omfangsrige byggeprojekter i boligen.

Det kaldes at bygge rede. Og ud over glæden og forventningen om det, der skal komme, er det en helt naturlig måde at forsøge at forberede sig til et nyt liv. Det mest spændende er selvfølgelig indretningen af selve babyværelset.

Mange nybagte forældre starter ud i en mindre lejlighed og har måske indrettet et hjørne i stuen eller soveværelset til den lille ny. Men i takt med at baby vokser, vokser også behovet for mere plads. En andelsbolig i København er en oplagt løsning på dette pladsproblem.

Ny familie, nye behov

Som nybagt familie oplever man, at hverdagen er fuldstændig forandret. Pludselig er man meget hjemme, og boligen bliver vigtigere, end den har været tidligere. Ens lejlighed er nu et sted, som ikke blot danner ramme om ens eget liv, men om hele familiens liv.

Boligen er i de første mange år babys omdrejningspunkt. For et lille barn er lejligheden verdens centrum. Det er der, barnet føler sig mest tryg, og det er derfra, det udforsker verden.

Ens barndomshjem er ét man husker, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvor eller hvordan man bor. Heldigvis findes der mange spændende og familievenlige andelsboliger i København.

Ved at vælge at købe en andelsbolig i København får du et hjem som er dit, og som kan formes, som du ønsker det. Fordelen ved en andelsbolig er også, at du som andelshaver har mulighed for medbestemmelse.

Vær med til at forme din babys nærmiljø

Den indflydelse, du har, betyder, at du ikke blot har friere rammer i forhold til din egen lejlighed, men at du også har mulighed for at påvirke de ydre rammer.

Mange andelsboliger i København har allerede opsat altaner og indrettet grønne gårde. Men synes du, der mangler en sandkasse eller et legestativ, er der altid mulighed for at tage det op på et fællesmøde.

Mange foreninger har et godt fællesskab og byder nye initiativer velkomne. I en andelsforening kommer man ofte hinanden lidt mere ved. Og når man er en familie, er det rart at kende sine naboer og ikke mindst at kende naboens børn.

Et godt naboskab er godt for relationerne

Der er ikke bare en tryghed i at vide, hvem der bor i ens opgang og gård. Der er også mange muligheder i det. Bor du i en andelsbolig i København, er der rig mulighed for, at der er andre børn i nærheden, som dit eget barn kan lege med.

Det er en stor glæde og hjælp i hverdagen at kunne lave legeaftaler tæt på hjemmet. Ved at vælge en andelsbolig, vælger I ikke kun en økonomisk fordelagtig boligform, I vælger også nærhed og fællesskab.

Foreningens børn vokser op sammen og bliver knyttet til hinanden gennem fælles barndomsminder. Fra første gang de sad i sandkassen sammen, til de mødes til studentergilde i gården.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Derfor burde I få en dværghamster til familien

Udgivet

den

Dværghamster bliver holdt af dame

Der er mange gode grunde til, at I bør få en dværghamster til familien. Dværghamstre er på mange måde de perfekte kæledyr. En dværghamster passer især godt til familier med små børn, da det er et lille dyr, som er nemt for selv et lille barn at håndtere.

Hvis I gennem længere tid har overvejet, om I skulle få en dværghamster til familien, så læs med her. Dette er der nemlig en masse fine grunde til, at I bør. Du kan læse om, hvorfor I bør få en dværghamster i familien, her.

Du når langt med et bur, noget foder og lidt dværghamster legtøj

En dværghamster er på mange et meget praktisk kæledyr. Dette skyldes først og fremmest, at det kræver minimal pasning.

Det kræver ikke så meget at passe en dværghamster. Man skal selvfølgelig sørge for, at hamsteren får den mad og drikke, som den har brug for. Men i modsætning til andre, større kæledyr, som fx en hund, så skal man ikke lufte en dværghamster, og den har heller ikke brug for lige så meget opmærksomhed og omsorg som mange andre kæledyr.

Derudover er det også praktisk med en dværghamster, fordi den ikke fylder specielt meget. Det kræver generelt heller ikke så meget udstyr at have en dværghamster. Du skal selvfølgelig have et bur til hamsteren og ofte også noget dværghamster legetøj. Fx nogle rør, som hamsteren kan løbe rundt i. Men herudover behøver en hamster ikke meget andet udstyr.

Små og sjove at lege med

Som sagt er dværghamstre gode kæledyr til små børn. Dette skyldes, at en dværghamster også selv er meget lille. Derfor kan små børn sagtens holde en dværghamster – hamsteren er ikke for tung for barnet.

Dværghamstre kan også være rigtig sjov at lege med, hvis I har noget dværghamster legetøj. Ofte er det nok for børn bare at kunne røre ved dværghamsteren og nusse den. Der er noget helt særligt ved at røre ved dyr, når man er barn.

Mange børn vil synes, at en dværghamster er rigtig sød. Dette skyldes også dens lille størrelse, som ikke gør den mindre nuttet. Hvis dine børn aldrig har haft et kæledyr før, kan det være en god idé at starte med en dværghamster, da disse som sagt ikke kræver den store pasning. Hermed kan du få en idé om, hvor meget dine børn mener det, når de plager om at få et kæledyr.

Giv dine børn noget ansvar

Hvis dine børn rigtig gerne vil have et kæledyr, så er en dværghamster en god måde at give dine børn noget ansvar. Du kan give børnene nogle opgaver i forhold til at passe dværghamsteren. På denne måde kan du se, om dine børn formår at passe hamsteren og tage sig af den.

Det er altid en god idé at give sine børn noget ansvar. Her gælder det selvfølgelig om at finde den gyldne middelvej, så dine børn får lige netop så meget ansvar, som de er i stand til at håndtere.

Som et led i opdragelsen er det nødvendigt at give børn noget ansvar. Dette hjælper dem til at blive mere selvstændige.

Læs videre

Babyliv

Skab en sikker fremtid for dit barn i din bolig

Udgivet

den

Søskene sidder i families stue i stol

Er du flyttet ind i en ny bolig, eller er du bare i tvivl om, hvor godt styr du har på de udgifter, der med tiden kan løbe på det faktum, at du ejer en bolig, som der hele tiden skal kostes reparationer og vedligehold på? Så kan det for dig være en fordel at få udarbejdet det, som der kaldes for en vedligeholdelsesplan. Med en sådan får du nemlig mere ro i maven, du får mulighed for at komme uforudsete regninger i forkøbet, og du skaber en tryg bolig og dermed en sikker tilværelse for dit barn.

Når du vil gøre alt godt for din børn

Og det er nok det vigtigste. Når vi har en familie og dermed små børn, som forventer, at vi tager os af dem, er der intet, der er mere vigtigt for os, end at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at opfylde alle børnenes krav, ønsker og behov – især når det kommer til en tryg tilværelse. Og derfor er det selvfølgelig essentielt, at der er styr på økonomien, så du som forælder ikke bliver tynget af spørgsmål om penge, og om det hele nu kan komme til at hænge sammen lige såvel, som det er vigtigt at sørge for, at den bolig, der huser dig og din familie, er tryg og sikker.

Det handler om trygge rammer

Hvis det er noget, som du er i tvivl om, og du måske endda kan føle en lille uro i maven lige nu, fordi du bor i en ældre bolig, og du ved, at der vil komme nogle udgifter forbundet med især reparationer i fremtiden, så er der heldigvis hjælp at hente. Du skal nemlig bare få udarbejdet det, som der kaldes for en vedligeholdelsesplan – og straks vil du føle dig mere sikker i din bolig, og samtidig vil du også vide, at dit barn færdes i trygge rammer og lige så går en lys fremtid i møde.

En vedligeholdelsesplan sikrer dig et økonomisk overblik

En vedligeholdelsesplan hjælper dig med at få et overblik over de skader og reparationer på huset, som du vil komme til at tage dig af i fremtiden. Det kan for eksempel være, at dit tag på et tidspunkt skal skiftes, og det er noget, som en sådan plan tager højde for. Den fortæller dig, hvad det vil koste at skifte taget, og dermed også hvor mange penge, du skal nå at have sparet op inden da. På den måde har du allerede nu mulighed for at forberede dig, og når pengene rækker, kan du gøre en investering, der sikrer din bolig.

Få ro i maven

Og det er ikke sikkert, at det er taget, du skal have skiftet. Der kan nemlig i en vedligeholdelsesplan være tale om alt det, som du skal bruge et større økonomisk beløb på at få i stand. Det kan være udskiftning af køkken, isolering af kælder, udskiftning af vinduer eller andet. Men så snart du ved det, hjælper det dig med at finde ro.

Læs videre

Babyliv

Sådan kan du altid have dit barn tæt på dig

Udgivet

den

bæresele

Som moderne forældre vil man meget gerne have sit barn tæt på sig, så meget af tiden som muligt – samtidig med at man stadigvæk får lavet alle de ting i løbet af dagen, som man gerne vil nå.

Heldigvis er der er en del forskellige redskaber og teknologier, som vi kan benytte os af i dag, hvormed vi netop kan opnå dette. Læs med her og få nogle gode råd til, hvilke ting du bør anskaffe dig for, at du altid kan have dit barn tæt på dig.

Fastvikle eller bæresele?

I dag eksisterer der opfindelser som fastvikler eller bæreseler, som vi forældre kan benytte os af til altid at have barnet tæt på os. Med sådanne redskaber kan vi altid bære rundt på barnet, imens vi bevæger os rundt i verden og klare vores ærinder.

Vi kan for eksempel med en bæresele tage ud i byen for at handle ind og klare andre indkøb. Ofte er barnet meget roligt, så længe du som forælder er tæt på – og det er du netop når du har barnet i en bæresele eller fastvikler det til maven.

Samtidig har du også armene fri når du benytter en bæresele eller fastvikle. Det kan derfor være helt ideelt at benytte sådan en, når du gerne vil få lavet nogle ting samtidig med at du tager vare på dit barn.

Der er mange forskellige bæreseler at vælge imellem og det er derfor en god ide at kigge på de bedste bæreseler i test for bedre at finde frem til en god bæresele, som kan tjene ens formål. Du kan finde sådanne tests på nettet. Prøv alternativet også blot at kigge på nogle anmeldelser om hvilken fastvikle eller bæresele, der er den bedste ifølge kunderne.

Benyt babyalarm

Med en babyalarm kan du altid holde øje med, hvorvidt dit barn skulle vågne, mens det befinder sig inde på børneværelset i dets vugge og du befinder dig et andet sted i huset. Dette kan være meget godt at benytte, da du dermed kan tage ind på børneværelset og vise barnet at du er her, før det begynder at blive bekymret.

Hvis barnet vågner og føler, at det er helt alene inde på et mørkt børneværelse, kan det hurtigt blive en smule bange – og det ender som regel i gråd hvor det kan tage flere timer at trøste sit barn igen. Tag derfor i stedet disse grådanfald i optrækket og lyt til når barnet vågner inde i dets vugge. På den måde kan du undgå mange timers frustration senere, når barnet er helt utrøsteligt.

Gør børneværelset hyggeligt og komfortabelt for børn og voksne

I kommer nok også til at tilbringe meget tid på børneværelset. Det er derfor også meget vigtigt at man sørger for at der er pænt interiør til børneværelset. På den måde bliver værelset et rart sted at opholde sig. Og du kan indrette det, så både børn og voksne kan sidde komfortabelt.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk