Legetøj

5 lækre stykker babylegetøj

Udgivet

den

Baby legetøj

Står du overfor at skulle være forædler, og er du derfor på nuværende tidspunkt i gang med at planlægge, hvordan du vil forholde dig til den store ændring, som der snart kommer til at ske i dit liv? Så er det sikkert allerede nu gået op for dig, hvor mange ting, som du pludselig skal forholde dig til, hvor mange valg, som det er vigtigt, at du pludselig tager, og hvor mange andre beslutninger, som du pludselig er den, der er mest ansvarlig for. Det er noget, der kan virke meget overvældende, men alligevel er det også meget spændende, idet det vidner om, at du snart kommer til at opleve den største kærlighed i dit liv i form af et barn, som du er med til at bringe til verden.

Sådan forbereder du dit hjem på barnets ankomst

Med det sagt er der dog også mange ting, som der skal forberedes og gøres klar, før den lille nye melder sin ankomst. Og det med god grund. For med sig bringer den nemlig også store forandringer i form af den måde, som dit hjem ser ud på. For det første skal du gerne gå rundt og fjerne alle de ting, som babyen kan komme til skade ved. Det betyder, at du skal afskærme skarpe kanter på for eksempel borde, som der sidder i hovedhøjde, du skal fjerne tunge ting, der kan rives ned fra hylderne og lande på barnet, og du skal afskærme de steder, hvor barnet ikke må færdes det være sig for eksempel i nærheden af varme ting som brændeovne og trapper.

Du kan lige så godt vænne dig til masser af rod og hjørner, der er fyldte med ting

Med det sagt kan du også lige så godt forberede dig på det store rod, som dit hjem snart bliver udsat for – og måske er det allerede ved at ske. Med sig kommer et barn nemlig med masser af legetøj og andet udstyr, som der pludselig kommer til at fylde rundt omkring id it hjem. Før du ved af det, bugner dit gulv af legetøj, mens hvert et hjørne er fyldt op med ting, som du ellers ikke lige ved, hvor du skal placere. Du kan således lige så godt finde kasser, hylder og skuffer frem, for du kommer helt sikkert til at skulle bruge dem, således du kan bringe lidt orden på de mange ting, der pludselig vælter ind ad din dør.

Alle børn bør lære at lægge puslespil og derved forbedre deres motorik

Og der er især fem stykker legetøj, som ethvert barn bør have glæden af at opleve. For det første skal alle børn forsøge sig frem med nogle former for puslespil. Og det med god grund. For det første er de ofte fyldte med flotte motiver i smukke farver. Og det kan føre til en fantasi, der er en smule finurlig. Med det sagt kan et puslespil være med til at øge fantasien og dermed også kreativiteten hos et barn. Derudover er det også med til at forbedre motorikken, idet barnet lærer, hvordan de forskellige brikker skal hænge sammen, således de kommer til at udgøre en smuk helhed.

Med et løbehjul oplever barnet glæderne ved den udendørs leg, når fantasien får frit løb

For det andet skal ethvert barn, når det bliver lidt ældre også kende til glæden ved et løbehjul. Der er nemlig ikke noget, der er sjovere og meget mere uforpligtende end at suse ned ad gaderne med alt den fart, som man kan få med det ene ben. Pludselig oplever man nemlig, hvordan man er en spion, hvordan løbehjulet er en rumraket, eller hvordan man er et fly. Her kan fantasien igen flyde, og det er således meget motiverende. Derudover skal det også bruges udendørs, og derfor opfordre du dit barn til at være ude i den friske luft og få noget mere energi fra de ting, som udelivet kan give. (Kilde)

Bamser kan give masser af nærhed og tryghed, og så er de altid klar til at give et kram

For det tredje skal alle børn også kende til glæderne ved en bamse. Den kan give masser af tryghed og nærhed, når der er behov for det. Fordi den er så blød, er den skøn at have med at gøre, og derfor har børn meget lette ved at blive komfortable med bamser. Derover kan de fås i mange forskellige udgaver, og derfor kan de både være søde, sjove og seje. Og pludselige vil du opleve, hvordan dit barns bamse komme til live i de mange lege, som der leges. Lad derfor dit barn føle nærheden med et blødt krammedyr, der altid er parat til et kram.

En bold giver uanede muligheder for masser af sjove lege

For det fjerde bør alle også have en bold. En sådan kan også opfordre et barn til at opholde sig udendørs. Og så er det også muligt at lære sig selv en masse fede tricks. Og så er der faktisk heller ikke noget, der er sjovere end at se hvor, langt man kan skyde, hvor højt man kan kaste, hvor mange gange bolden vil hoppe eller øve sig i at gribe den. Med en bold er der uanede muligheder for sjov, leg og underholdning, og derfor er den god både at have til udendørs og indendørs leg.

Lad pigen være pige og drengen være dreng

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt, at du lader dit barn have legetøj der passer til kønnet. Selvom der er mange, der er imod det, så kommer vi ikke udenom at de fleste piger gerne vil prøve at have en dukke. For med den lærer de, de første spæde skridt, der har med omsorg at gøre, og de ser efter deres mor for at lære, hvordan det er man passer på sin dukke. Drenge vil derimod heller have nogle seje biler, som de kan lege, at de kører rigtig stærkt med. På den måde føler de sig nemlig som rigtige superhelte.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Legetøj

4 forskellige spil til teenagedrengen

Udgivet

den

matador

Leder du efter noget nyt og spændende, du kan give til din teenagedreng – det kunne enten være lidt ekstra forkælelse, eller måske mangler du lidt inspiration til fødselsdagsgaven. Uanset hvad er det altid et hit med spil – der er nemlig så mange forskellige typer af spil, man kan vælge imellem, og fælles for dem alle er, at de er rigtig sjove. Her får du 4 forskellige spil, som du kan give til teenagedrengen.

Brætspil

Noget af det første, man tænker på, når man hører ordet spil, er nok brætspil. Det er nemlig en meget udbredt form for spil, og så er det desuden noget, som de fleste synes er meget underholdende – også teenagedrengen.

https://braetspil.dk/ kan du finde lidt inspiration til, hvilket brætspil du eventuelt kunne give til teenagedrengen. Hvis han synes er strategiske spil er meget spændende, så er det selvfølgelig det, du skal gå efter, og hvis det er noget helt andet, han interesserer sig for, så er det helt sikkert også mulighed for det.

Computerspil

En anden form for spil, som helt sikkert vil være noget for teenagedrengen, er selvfølgelig computerspil, så det er også noget, du kan overveje, hvis du mangler en ekstra gave – det er i hvert fald en sikker vinder, hvis din dreng generelt går meget op i at spille på computer.

Her kan man dog tænke lidt over, om det er den gave, som man helt har lyst til at give. Selvfølgelig skal han have noget, som han ønsker sig, men man kan også overveje, om man skal kombinere computerspillet med et brætspil eller lignende, som også får ham lidt væk fra skærmen. Det er i hvert fald noget, man kan tænke lidt over.

Elektronisk dart

Hvis man helst ikke vil give et computerspil, eller i hvert fald ikke mere end et, kan man gå i en lidt anden retning og kigge på elektronisk dart. Det er faktisk en rigtig god gave til teenagedrengen, fordi det i sig selv er en sjov aktivitet, men også fordi det er et spil, som er rigtig fedt at have, hvis man holder fest eller får nogle venner på besøg.

Elektronisk dart er faktisk meget ligesom almindelig dart, bare at pointene bliver optalt elektronisk. Elektronisk dart er altså en slags optimeret dart, så det er ret cool at have – særligt for en teenagedreng, som sikkert går meget op i at have seje ting, man kan vise til vennerne.

Kongespil

Det sidste spil, du kan overveje til teenagedrengen, er et lidt mere gammeldags et af slagsen – det er nemlig kongespil. Det kan måske virke som en lidt underligt gave, men dette tidløse spil er helt sikkert noget, som han vil komme til at sætte pris på en dag. Han skal jo helt sikkert flytte hjemmefra på et tidspunkt, og her er det altså rart at have nogle af de spil, som man også havde hjemme ved sine forældre.

Læs videre

Legetøj

Vandsjov i haven er det bedste, dine børn ved

Udgivet

den

Sæbebobler

Når sommeren nærmer sig, og vejret bliver bedre udenfor, så vælger mange børn at tilbringe mere tid udenfor. Der er mange ting, som man kan lave i ens have. Når det kommer til sommertid, så er der mange ting med vand, som man kan lave.

En vandbane

En af de sjove ting med vand, som man kan lege med udenfor, det er en vandbane. En vandbane er en form for glidebane, hvor der bliver sprøjtet vand op på den. Det handler om at glide så langt som muligt på vandbanen.

Man kan fx lave en konkurrence om, hvem der kommer længst. Ved nogle vandbaner er der plads til, at to glider på samme tid. Der kan man lave en konkurrence med, hvem der kommer først. Hvis ens børn har nogle venner på besøg, så vil de helt sikkert synes om vandbanen. Mange børn vil elske at have en vandbane. Det har noget med vand at gøre, og så kan de komme løbende og glide hen af noget. Det er en anderledes og sjov ting at have i haven, hvis man ikke ønsker at have et badebassin.

En anden ting, der er populær at have i ens have

En anden populær ting at have i haven, når det er sommer, det er et badebassin. Der fås rigtig mange forskellige slags badebassin. Man kan derfor vælge den, der passer bedst i ens have eller på ens terrasse. Det er en god ting at have på en varm sommerdag. Specielt hvis man bor lidt væk fra stranden.

Pas på med ikke at fryse

Når man har været udenfor at lege med vand, så skal man passe på, at man ikke begynder at fryse. Der er det en god ide at have en badekåbe liggende. Så kan ens børn tage den på, når de lige holder en pause, eller når de er færdige med at lege. På den måde undgår de at blive kold.

Badekåber til hele familien

Hos https://badekaabe.dk har de et stort udvalg af badekåber. De har både badekåber til børn og voksne. De har endda badekåber til hunde og til barnets Baby Born. Det kan være, at ens barn gerne vil have sin dukke med ud at bade i fx badebassinet. Så vil barnet sikkert synes, at det er sjovt at, dukken også skal have badekåbe på. Det kan måske være lettere at få barnet i sin badekåbe, hvis dukken også har en.

Det kan også være, at ens hund har været med til stranden for at bade, så er det rart for den at få en badekåbe på, så den ikke kommer til at fryse bagefter. Sådan kan man også undgå for våd en bil, når hunden er pakket lidt ind. Det kan også være, at ens hund har været i bad, så kan man også bruge en badekåbe der. Det kan også være, at hele familien har leget vandkamp ude i haven, hvor hunden også er blevet våd. Så kan den få en badekåbe på der.

Læs videre

Legetøj

Sådan leger du med dit barn for at udvikle deres evner

Udgivet

den

babylegetøj

Det at blive forælder for første gang er både en enorm gave og en enorm byrde. Selvfølgelig er man glad for at have bragt nyt liv til verden, men samtidig har man nu et helt nyt ansvar. Hvis ikke man passer på sit barn, er der intet der står imellem dem og den visse død. Man er med andre ord ansvarlig for andre end sig selv. Det gør sig gældende for noget så konkret som at sikre sig, at de faktisk får mad i maven. Det handler dog også om det mere subtile såsom at sørge for, at ens barn vokser op og bliver et ordentligt menneske.

Alt til leg med dit barn

I den sammenhæng er kærlig opmærksomhed fra dig som forælder såvel som leg enormt vigtigt for barnets udvikling. Det betyder naturligvis også, at jo mere du kan kombinere de to, jo bedre. Hvis du altså kan finde tid og energi til det, er det tilrådeligt, at du leger med dit barn dagligt. Den slags vaner bliver kun vigtigere efterhånden som barnet vokser og begynder at lege mere komplekse lege.

Spørgsmålet er altså ikke, hvorvidt man bør lege med sit barn, men i stedet hvad man bør lege med sit barn. I starten er de oplagte lege alt hvad der kan træne deres sprog og ikke mindst deres motorik. Køb derfor gerne en mængde legetøj lavet til netop den slags. Hvis ikke du ved, hvor du skal henvende dig, findes der heldigvis masse af den slags online, hvor du kan finde alt til leg med dit barn. Det betyder, at du kan finde bidelegetøj og taktile puslespil, der er ideelle til at øve barnets motorik i dets unge dage.

Leg og legetøj til social udvikling

Du kan dog også sagtens finde legetøj, der vil udfordre og glæde lidt ældre børn. Det er nemlig forbavsende, hvor hurtigt et barn lærer af sine omgivelser og begynder at efterligne sine kære i sine lege. Det er nemlig en stor del af det at udvikle sociale kompetencer og rolleopmærksomhed. Den slags kan du hjælpe på vej ved at lege med eller i hvert fald sætte løse rammer for deres leg. Som oftest er det mere end nok bare at lege med, hvis de selv henvender sig til dig. Du kan dog også sætte rammen for deres leg ved at give dem spændende legetøj såsom et legekøkken eller plastikværktøj.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk