Legetøj

Babylegetøj til de små børn

Udgivet

den

babylegetøj

Legetøj er en uundværlig del af barndommen. Det har mange funktioner og giver grund til en masse gode stunder. Og det er uanset om det er babylegetøj til de helt små babyer eller legetøj til mindre og større børn. Selv voksne har legetøj, som blandt andet kaldes for gadgets.

Motorisk legetøj

Motorisk legetøj til børn er en rigtig god investering. Børnenes sanser udvikles og balancen udfordres på bedste vis. Det giver børnene en meget bedre fornemmelse af deres egne krop og deres krops motoriske muligheder. Det udvikler god selvfølelse og kontakt med deres egne evner. Alle børn er nysgerrige og det skal bibeholdes på bedste vis, hvilket netop motorisk legetøj gør. Det stimulerer og styrker børnenes evner til kommunikation, koordinering, syn og bevægelse.

Det skal selvfølgelig først og fremmest være sjovt, så børnene har lyst til at lege. Men det skal også inspirere og pirre deres nysgerrighed. De er jo i en konstant læreproces. De vil se, mærke, føle og smage. De vil forstå, snakke, lytte og problemløse. Og meget af tiden vil de bevæge sig.  Der er gang i den. Ting og sager skal afprøves. Der øves på alverdens ting og handlinger. Når det så lykkes at kunne mestre en ting, så er der stor glæde. For eksempel når der leges med en bold, hvor der skal gribes og kastes. Eller der skal stables en højt tårn af klodser. Det kan også være puslespillet, hvor brikker eller figurer skal passe ind i de tilhørende huller.

Når en handling kan udføres, så vil børnene videre til næste niveau. De udvikler en grovmotorik, som så senere bliver til finmotorik.

Motorisk babylegetøj til de helt små

Man kan lige så godt starte lige fra de er helt små, så køb babylegetøj i noget god kvalitet. Det giver livslang bonus.

En lille baby har stor lyst til at gribe fat i ting. De små fingre lukker sig hurtigt om, hvad der kan fås fat i. Hvis legetøjet kan lave lyde eller rystes en masse gange rundt, så er der glæde. Hænger legetøjet oppe i luften, så bliver der ivrigt forsøgt at nå det. Arme og ben er i fuld vigør. Babylegetøjet skal også kunne holde til, at der bliver smagt på det eller bliver gumlet på. Det er ren refleks for babyerne, at proppe tingene i munden.

Der bliver også mærket på alt, så det er godt at introducere babyerne for legetøj med forskellige overflader såsom en terning, hvor siderne har hver sin overflade. En side har måske pels, medens en anden har en blank spejlagtig overflade og der er gummimønster på en tredje flade.

De elsker at kigge på farver og former. De holder også øje med bevægelser omkring dem.

Musik og sang er beroligende, stimulerende og er til stor fornøjelse for alle involveret. Det er også et hit at læse højt og gerne fra en billedbog i herlige farver, selvom de ikke forstår. Men de hører lydene, tonefaldene og de holder i allerhøjeste grad øje med den der fortæller og bogens illustrationer.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Legetøj

4 forskellige spil til teenagedrengen

Udgivet

den

matador

Leder du efter noget nyt og spændende, du kan give til din teenagedreng – det kunne enten være lidt ekstra forkælelse, eller måske mangler du lidt inspiration til fødselsdagsgaven. Uanset hvad er det altid et hit med spil – der er nemlig så mange forskellige typer af spil, man kan vælge imellem, og fælles for dem alle er, at de er rigtig sjove. Her får du 4 forskellige spil, som du kan give til teenagedrengen.

Brætspil

Noget af det første, man tænker på, når man hører ordet spil, er nok brætspil. Det er nemlig en meget udbredt form for spil, og så er det desuden noget, som de fleste synes er meget underholdende – også teenagedrengen.

https://braetspil.dk/ kan du finde lidt inspiration til, hvilket brætspil du eventuelt kunne give til teenagedrengen. Hvis han synes er strategiske spil er meget spændende, så er det selvfølgelig det, du skal gå efter, og hvis det er noget helt andet, han interesserer sig for, så er det helt sikkert også mulighed for det.

Computerspil

En anden form for spil, som helt sikkert vil være noget for teenagedrengen, er selvfølgelig computerspil, så det er også noget, du kan overveje, hvis du mangler en ekstra gave – det er i hvert fald en sikker vinder, hvis din dreng generelt går meget op i at spille på computer.

Her kan man dog tænke lidt over, om det er den gave, som man helt har lyst til at give. Selvfølgelig skal han have noget, som han ønsker sig, men man kan også overveje, om man skal kombinere computerspillet med et brætspil eller lignende, som også får ham lidt væk fra skærmen. Det er i hvert fald noget, man kan tænke lidt over.

Elektronisk dart

Hvis man helst ikke vil give et computerspil, eller i hvert fald ikke mere end et, kan man gå i en lidt anden retning og kigge på elektronisk dart. Det er faktisk en rigtig god gave til teenagedrengen, fordi det i sig selv er en sjov aktivitet, men også fordi det er et spil, som er rigtig fedt at have, hvis man holder fest eller får nogle venner på besøg.

Elektronisk dart er faktisk meget ligesom almindelig dart, bare at pointene bliver optalt elektronisk. Elektronisk dart er altså en slags optimeret dart, så det er ret cool at have – særligt for en teenagedreng, som sikkert går meget op i at have seje ting, man kan vise til vennerne.

Kongespil

Det sidste spil, du kan overveje til teenagedrengen, er et lidt mere gammeldags et af slagsen – det er nemlig kongespil. Det kan måske virke som en lidt underligt gave, men dette tidløse spil er helt sikkert noget, som han vil komme til at sætte pris på en dag. Han skal jo helt sikkert flytte hjemmefra på et tidspunkt, og her er det altså rart at have nogle af de spil, som man også havde hjemme ved sine forældre.

Læs videre

Legetøj

Vandsjov i haven er det bedste, dine børn ved

Udgivet

den

Sæbebobler

Når sommeren nærmer sig, og vejret bliver bedre udenfor, så vælger mange børn at tilbringe mere tid udenfor. Der er mange ting, som man kan lave i ens have. Når det kommer til sommertid, så er der mange ting med vand, som man kan lave.

En vandbane

En af de sjove ting med vand, som man kan lege med udenfor, det er en vandbane. En vandbane er en form for glidebane, hvor der bliver sprøjtet vand op på den. Det handler om at glide så langt som muligt på vandbanen.

Man kan fx lave en konkurrence om, hvem der kommer længst. Ved nogle vandbaner er der plads til, at to glider på samme tid. Der kan man lave en konkurrence med, hvem der kommer først. Hvis ens børn har nogle venner på besøg, så vil de helt sikkert synes om vandbanen. Mange børn vil elske at have en vandbane. Det har noget med vand at gøre, og så kan de komme løbende og glide hen af noget. Det er en anderledes og sjov ting at have i haven, hvis man ikke ønsker at have et badebassin.

En anden ting, der er populær at have i ens have

En anden populær ting at have i haven, når det er sommer, det er et badebassin. Der fås rigtig mange forskellige slags badebassin. Man kan derfor vælge den, der passer bedst i ens have eller på ens terrasse. Det er en god ting at have på en varm sommerdag. Specielt hvis man bor lidt væk fra stranden.

Pas på med ikke at fryse

Når man har været udenfor at lege med vand, så skal man passe på, at man ikke begynder at fryse. Der er det en god ide at have en badekåbe liggende. Så kan ens børn tage den på, når de lige holder en pause, eller når de er færdige med at lege. På den måde undgår de at blive kold.

Badekåber til hele familien

Hos https://badekaabe.dk har de et stort udvalg af badekåber. De har både badekåber til børn og voksne. De har endda badekåber til hunde og til barnets Baby Born. Det kan være, at ens barn gerne vil have sin dukke med ud at bade i fx badebassinet. Så vil barnet sikkert synes, at det er sjovt at, dukken også skal have badekåbe på. Det kan måske være lettere at få barnet i sin badekåbe, hvis dukken også har en.

Det kan også være, at ens hund har været med til stranden for at bade, så er det rart for den at få en badekåbe på, så den ikke kommer til at fryse bagefter. Sådan kan man også undgå for våd en bil, når hunden er pakket lidt ind. Det kan også være, at ens hund har været i bad, så kan man også bruge en badekåbe der. Det kan også være, at hele familien har leget vandkamp ude i haven, hvor hunden også er blevet våd. Så kan den få en badekåbe på der.

Læs videre

Legetøj

Sådan leger du med dit barn for at udvikle deres evner

Udgivet

den

babylegetøj

Det at blive forælder for første gang er både en enorm gave og en enorm byrde. Selvfølgelig er man glad for at have bragt nyt liv til verden, men samtidig har man nu et helt nyt ansvar. Hvis ikke man passer på sit barn, er der intet der står imellem dem og den visse død. Man er med andre ord ansvarlig for andre end sig selv. Det gør sig gældende for noget så konkret som at sikre sig, at de faktisk får mad i maven. Det handler dog også om det mere subtile såsom at sørge for, at ens barn vokser op og bliver et ordentligt menneske.

Alt til leg med dit barn

I den sammenhæng er kærlig opmærksomhed fra dig som forælder såvel som leg enormt vigtigt for barnets udvikling. Det betyder naturligvis også, at jo mere du kan kombinere de to, jo bedre. Hvis du altså kan finde tid og energi til det, er det tilrådeligt, at du leger med dit barn dagligt. Den slags vaner bliver kun vigtigere efterhånden som barnet vokser og begynder at lege mere komplekse lege.

Spørgsmålet er altså ikke, hvorvidt man bør lege med sit barn, men i stedet hvad man bør lege med sit barn. I starten er de oplagte lege alt hvad der kan træne deres sprog og ikke mindst deres motorik. Køb derfor gerne en mængde legetøj lavet til netop den slags. Hvis ikke du ved, hvor du skal henvende dig, findes der heldigvis masse af den slags online, hvor du kan finde alt til leg med dit barn. Det betyder, at du kan finde bidelegetøj og taktile puslespil, der er ideelle til at øve barnets motorik i dets unge dage.

Leg og legetøj til social udvikling

Du kan dog også sagtens finde legetøj, der vil udfordre og glæde lidt ældre børn. Det er nemlig forbavsende, hvor hurtigt et barn lærer af sine omgivelser og begynder at efterligne sine kære i sine lege. Det er nemlig en stor del af det at udvikle sociale kompetencer og rolleopmærksomhed. Den slags kan du hjælpe på vej ved at lege med eller i hvert fald sætte løse rammer for deres leg. Som oftest er det mere end nok bare at lege med, hvis de selv henvender sig til dig. Du kan dog også sætte rammen for deres leg ved at give dem spændende legetøj såsom et legekøkken eller plastikværktøj.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk