Udstyr

Barnevogn, klapvogn eller kombivogn?

Udgivet

den

kombivogn

Står du over for en af de absolut største oplevelser i dit liv, og kan du næsten ikke vente mere på det, som der snart kommer til at ske? Så kan det være, at du snart er med til at sætte en lille ny til verden, idet du snart kommer til at opleve det at blive forældre. Det er en helt fantastisk følelse, og for mange er det noget af det vildeste, som de vil komme til at opleve i deres liv. Med det sagt er det dog også det, som der vil være skyld i de største ændringer i deres liv, fordi de pludselig har så mange andre ting, som de skal forholde sig til, og derfor er de nødt til at prioritere alt en smule mere anderledes, end de tidligere har været vant til.

Som forældre er der pludselig så mange flere ting, som man skal forholde sig til

Med det at blive forældre følger der også en helt masse ting. For det første er der mange flere ting, som man begynder at bekymre sig om. Det betyder, at man hele tiden går med en frygt i maven for, at der er noget der skal gå galt lige såvel, som man inderligt håber at alt kommer til at gå, som man har planlagt. For det at planlægge bliver pludselig også en meget stor del af livet som forældre. Man skal til at sørge for, at man har planlagt, hvordan man når frem til arrangementer i tide, man sal planlægge, hvad man skal have i sin taske, og hvad skal man selv have på at tøj? Det skal gerne kunne holde til lidt snavs. Og så er der også hele det økonomiske aspekt i det. For hvordan får man råd til den lille nye? Den har jo behov for så meget udstyr, og alt koster en del.

Der er slet ikke behov for alt det udstyr, der findes til et barn

For at komme uden om alt for mange økonomiske skrubler er det en god ide at sørge for at have gjort sig nogle tanker omkring lige netop det udstyr, som man skal bruge. For der er nemlig mange forældre, der har en tendens til at købe alt muligt til deres barn, og derfor ender de ud med nærmest alt, hvad der er at finde. Og det er ofte slet ikke nødvendigt. Ofte skal man kun bruge nogle ganske få praktisk ting, og det er således også dem, som både en selv og barnet vil få mest glæde af i fremtiden.

Der er dog især en ting, som du som forædler ikke bør være foruden

Noget af det, som det dog er umuligt at være foruden, er noget, der kan sørge for, at du kan have dit barn med dig omkring. Her er der efterhånden populært at benytte sig af det, som der kan for en bæresele eller en vikle. Dog er det i længen en smule hårdt, og derfor er der behov for, at du kan lægge dit barn fra dig for eksempel i en barnevogn, en klapvogn eller en kombivogn. Men hvad er forskellen på de tre ting, og hvordan beslutter du dig for, hvilken af dem som du skal vælge at investere i til dit barn.

Der er mange gode ting ved en barnevogn – derfor er den så brugt her i Danmark

Vi kender alle til en barnevogn. Denne har nemlig i rigtig mange år været noget af det mest yndede, når det kommer til babyudstyr herhjemme. Det betyder, at der faktisk også er flere, der ejere måske to barnevogne, således de altid er i stand til at stille den ene for eksempel hos et bedsteforældrepar. En barnevogn er praktisk, når man skal gå tur med barnet, idet den er god til at lulle det i søvn, i og med at der sker en masse rolige bevægelser, mens man bevæger sig. Derudover tillader den, at barnet kan lige trygt og godt at sove, og så er den også praktisk, idet den efterhånden tilbydes med en lang række forskellige funktioner og udstyr. Det være sig for eksempel et regnslag, et myggenet, særlig udluftning samt en kurv, hvori du kan opbevare de mange andre ting, som der også er vigtige, at du har med dig på farten.

I mange andre lande er det nærmere klapvognen, der er yndet til de små børn

Tager vi et kig på så mange andre lande, så er barnevognen faktisk knap så populær. Og det med god grund. Mange steder er der nemlig en del varmere, end der er herhjemme, og derfor er en klapvogn langt mere praktisk. Den lader nemlig barnet sidde noget mere frit, hvorfor det kan nyde meget bedre af den friske luft, som det bliver mødt med. Og det er noget, der er sundt for både kroppen og sindet, idet den friske luft og solen især er fyldt med gode vitaminer. Dog er det sværere at få barnet til at falde i søvn i en klapvogn, idet det heri sidder op, og så er det ofte også først når barnet når en lidt ældre alder, at en klapvogn er relevant.

Vælg en kombivogn og få det bedste fra både en barnevogn og en klapvogn i én

Hvis du ikke helt kan beslutte dig for, om du skal vælge en klapvogn eller en barnevogn, så kan det være, at en kombivogn er den helt rette løsning for dig. Den rummer nemlig det bedste fra begge verdener. Her får du i det samme stel nemlig mulighed for at placere kassen til barnevognen lige såvel, som du kan lave det om til en klapvogn. Mens barnet er helt lille, kan du således bruge funktionen som barnevogn, mens du kan skifte over til klapvognen, når det er blevet ældre, og når der er godt vejr. På den måde har barnet også lettere ved at følge med i de ting, som der sker omkring det, og det er noget, der kan virke positivt på udviklingen. Alt dette udstyr løber hurtigt op ift. ens budget, så sørg for at afveje hvad der er vigtigst ift. jeres behov – og i værste fald kan I overveje online lån.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udstyr

Sådan får dit barn en god nattesøvn

Udgivet

den

Nattesøvnen er vigtig for alle mennesker og dyr, og især som helt lille har man brug for at kunne sove trygt hver eneste nat, for at man kan vokse og udvikle sig. Der er mange ting som spiller ind i at give den bedste nattesøvn, og det kan for eksempel hjælpe at gøre sin seng så komfortabelt som muligt. Sengetøj kan have stor indflydelse på dynens og pudens komfortniveau, og har du en baby, så køb det bedste bambussengetøj som kan være med til at give dit spædbarn en fantastisk søvn hver nat.

Det bedste sengetøj gør underværker

Alle kender til bomuldstøj og sengetøj, da bomuld har været den dominerende type stof i vesten i meget lang tid. Bomuld er dog ikke altid det bedste at producere stofvarer ud af, og det er der en hel liste af grunde til at forklare. Når det kommer til din babys nattesøvn, er det vigtigste selvfølgelig selve komforten. Bambussengetøj er både blødere og mere behageligt end bomuldssengetøj, og det kan hjælpe til at give barnet den bedste nattesøvn. Bambussengetøj er også bedre for huden, da det er mere modstandsdygtigt overfor bakterier og mider.

Bambus er godt for miljøet og dit barn

Når man har et barn, så ønsker man selvfølgelig at passe på den verden som vi lever i, for at barnet får et godt sted at leve i fremtiden. Som du sikkert ved, så er bomuldsproduktionen en af de største miljøsyndere i moderne tid. Bomuldsproduktion kræver meget store mængder vand, så hvis du vil nedsætte dit forbrug af ressourcer, så kan du vælge at købe bambussengetøj i stedet for varer som er lavet af bomuld. Køb det bedste sengetøj som er fremstillet med miljøet og dit barns velvære i fokus.

Køb en god tyngdedyne til babyen

Bambussengetøj er en af de bedste ting for dit barns sundhed og nattesøvn, og en god tyngdedyne kan også hjælpe til at dit barn sover trygt. Både børn og voksne kan føle at det er mere komfortabelt at sove med en god dyne som har en højere vægt, end mange af standarddynerne som er på markedet. Især babyer kan lettere falde til ro, hvis de kan sove trygt med en god tyngdedyne. Dynen kan gengive den store tæthed og tryghed som barnet følte før sin fødsel, og det kan give ekstra ro om natten. Der findes også mange gode tyngdedyner som er lavet af bambustekstil, og som derfor regulerer temperaturen ekstra godt om natten når barnet sover med dynen over sig.

Sørg for at soveværelset har en god temperatur

Både voksne og børn kan have præferencer når det kommer til temperaturen på soveværelset. Det siges at det faktisk er sundt at sove i et lettere nedkølet rum, da de lavere temperaturer øger selve søvnkvaliteten. Om natten nedsættes kropstemperaturen når vi hviler os, og når man på samme tid sover i et køligt rum, så behøver kroppen ikke at anvende særligt store mængder energi for at vedligeholde den ideelle kropstemperatur. Der er mange ting som kan være med til at give både babyer og voksne den ideelle nattesøvn, og du kan øge dit barns tryghed om natten ved at købe en god babydyne og godt sengetøj.

Læs videre

Udstyr

5 ting du skal have købt inden baby kommer

Udgivet

den

baby

Du bygger rede. En stor del af glæden og forventningen under en graviditet er at forberede sig med praktiske ting. Alt skal være parat, så du kan fokusere på babyen og være tilstede i nuet.

Det kan være svært at overskue, hvad der egentlig er nødvendigt at investere i, så hermed lidt input:

Bæresele

Baby kan godt lide at være hos sine forældre. Kropskontakten er vigtig, og særligt i starten vil du være i tæt kontakt med baby 24-7. En optimal måde samtidig at have hænderne fri er en bæresele.

Der findes forskellige typer, og hvis muligt så prøv de forskellige modeller af. Vær opmærksom på, om bæreselen er ergonomisk korrekt for baby og vær sikker på, at du har påført den korrekt. Hvis du bærer baby for lavt, kan du få ondt i ryggen.

Nyfødte og mindre babyer har bedst af at have hovedet vendt ind imod dig for at undgå overstimulering. Dvs. at de sidder i bæreselen mave mod mave. Med tiden kan baby sidde mere selvstændigt i bæreselen og holde hovedet selv.

Bæreselen vil for det lidt større barn være en optimal måde at følge med på under fx en gåtur. Når barnet er parat, kan det sagtens vende hovedet ud af og følge med.

Klapvogn

De mange lure, som babyer tager i starten, er gode udendørs i den friske luft. Du har derfor brug for en klapvogn, så du samtidigt kan enten tage en afslappende gåtur eller måske få købt lidt ind med baby godt puttet.

Klapvogne er utroligt fleksible, da de kan klappes sammen og dermed fylde lidt i for eksempel enten opgangen eller cykelskuret.

Hvor du med en traditionel barnevogn med begrænset liggelængde hurtigt vil opleve, at baby vokser ud af den, har du med klapvognen en mere langtidsholdbar løsning. Ligeledes findes der forskellige former for kombinationer. Du kan se meget mere lige her: https://www.klapvognen.dk.

Autostol

Så snart I skal hjem fra hospitalet, har I brug for en baby-autostol. Hvis du ikke selv har bil, så overvej eventuelt at låne eller leje dig frem. Vær opmærksom på om stolen er sikkerhedsgodkendt.

Babydyne

Baby er lige kommet ud af den trygge mave og har brug for at være viklet ind for at slappe af. Babys egen dyne er her uundværlig. Ligeledes vil babydynen være god og handy i mange andre situationer, som for eksempel hvis du pludselig skal skifte, hvor du kan bruge den som underlag. Allergivenlige babydyner er at foretrække for de fleste.

Stofbleer

Stofbleer er en mindre ting, som nogen ikke overvejer på forhånd. De er do fuldstændigt uundværlige, og du bruger dem i mange situationer. Til at ligge under babys hoved, på din skulder når du bøvser baby af for at undgå gylp ned af ryggen på dig, og i skiftesituationen, hvor de kan være underlag og/eller håndklæde.

Jo mere brugte stofbleerne er, desto blødere, så overvej eventuelt at finde nogle brugte. Måske du kan arve nogen fra en veninde.

En bonus ved stofbleerne er, at der sidder duft i dem, så baby vil være tryg i brugen af dem. Stofbleen dufter velkendt.

Less is more

Allerbedste råd er dog ikke at gå helt bananas og købe for meget. Babyudstyr er en jungle, og du kan hurtigt møde nogen, der overbeviser dig om, at lige præcis denne dims kan du og baby ikke leve uden.

Du er godt på vej med ovenstående 5 ting og husk din sunde fornuft. Din babys vigtigste tilbehør er dig.

Læs videre

Udstyr

Disse ting i haven gør dine børn glade

Udgivet

den

Pige sidder på græs med bamse

En have til børnene er altid godt. Børn har brug for plads, så de kan bruge deres energi, lege og være dem selv udenfor. Det er sundt for børn at komme ud, specielt nu når de i de helt små aldre bruger teknologi som IPad og mobil. Derfor er det vigtigt at gøre haven spændende for børnene, så de gerne vil ud og lege i haven.

Gør haven klar til sommer

Sommeren er her, og dagene kan bestemt godt blive varme. Derfor skal man selvfølgelig ud i have, og det vil børnene også gerne. Godt vejr skal nydes og det er haven perfekt til. Men selvfølgelig skal der da være lidt i haven. Der skal være noget man kan lave, og når det nu er varmt, er et badebassin til børnene den perfekte ide.

Et badebassin er en god måde for børnene at køle sig ned på de varme dage. Det er sjovt for alle børn at lege i vandet. De elsker det og det er bestemt også bedst for dem at få kølet ned. På varme dage løber de også rundt, så det er vigtigt de ikke overheder. Samtidigt gør det jo også, at de har lyst til at komme med ud og lege i haven om sommeren.

Masser af leg og aktivitet

Børn kan selvfølgelig godt lide at lege. Selvom børn er fyldt med fantasi, er det stadig godt med lidt ekstra de kan lege med og bruge tid på. Der er mange ting, man kan have stående i en have. En klassiker er selvfølgelig et gyngestativ. Et gyngestativ kan du finde på gyngestativet.dk. Et gyngestativ kan ethvert barn bruge mange timer på, og det er noget der altid kan bruges til de nærmest nå teenageralderen.

Udover gyngestativet, er en trampolin bestemt også en klassiker. Det er noget næsten alle familier med børn har i haven, og det er noget alle børn kan være med til det. Det er en god måde for børn at få aktivitet og motion, samtidigt med de hygger og leget. Så et gyngestativ samt en trampolin er klassikere i børnefamiliens have, så børnene kan være glade og have det sjovt udenfor.

Selvfølgelig er der masser af andre ting man kan have i haven. Bolde, kongespil, tennis og meget andet, er altid sjovt for alle. Børn behøver ikke så meget, for at kunne være glade i haven. De kan nemt finde på noget at lave og noget at have det sjovt med. Derfor behøver det ikke være de store dyre ting, som man skal have masser af. Man kan sagtens have en stor ting og så masser af bolde, spil og mere til.

Børn har brug for lidt aktiviteter, hvis du skal være glade i haven. Der er mange muligheder og visse klassikere. Så spørg dine børn, hvad de kunne tænke sig, så de også er med i beslutningen, da det jo netop er til dem.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk