Babyliv

Gode råd til amningen

Udgivet

den

Ammeråd

Som nybagt mor er der hundredvis af ting, som du skal tænke over, tage stilling til og gøre noget ved. Det kan være svært at navigere rundt i det hele som nybagt mor, også fordi der tit er en masse forskellige mennesker, som siger en masse forskellige ting.

Forældreskab er ingen eksakt videnskab, og du bør derfor tage den med ro. Lyt lidt med her og der, og tag de råd til dig, som du selv synes, at du skal bruge. Der er dog én ting, som alle kan blive enige om – det er sundt og godt for dit barn, hvis du ammer.

Hvorfor overhovedet amme?

Amningen er noget, som langt de fleste tager for givet. Der er dog også mange, som oplever store problemer i forbindelse med amningen – det vender vi tilbage til. Men hvorfor så overhovedet gøre forsøget, hvis det føles svært?

Det skal du, fordi amning faktisk er ret vigtigt for barnets udvikling. Barnet og moderens krop er designet sådan, at barnet får næring af moderen, mens det ligger i maven. Og efter at barnet er født, er denne symbiose designe til at kunne fortsætte lidt endnu via modermælken. Det er derfor trygt for barnet og etablerer et stærkere bånd mellem mor og barn.

Modermælk er fyldt med gode ting

Men det er ikke kun det rent psykiske aspekt af amningen, som er vigtig. Selve modermælken er nemlig helt unik, fordi den indeholder ting, som er utrolig sunde for barnet og booster dets udvikling betydeligt.

For eksempel kalder man den første mælk, som produceres i moderens bryster, for råmælk. Råmælk er ren styrke for barnet i den forstand, at det blandt andet indeholder protein og stoffer, der fremmer immunsystemet. Denne form for mælk kan derfor ikke erstattes af nogen andet, og det er vigtigt at barnet får modermælken gennem amningen.

Alle ammesituationer er unikke

Når man som mor ved, at den mælk, som ens bryster producerer, er så gode for babyen, så vil man selvfølgelig gerne amme. Som kommende mor kan du forberede dig ved at læse bøger og internetartikler om amning, så du ved, hvad du går ind til.

Det er dog desværre sådan, at du aldrig helt ved, hvad du går ind til. Hvert barn og hver en mor er unikke, og det betyder, at ammesituationen er helt særlig for dem som par. For nogle er amningen en leg og hyggelig, for andre er det smertefuldt, og for andre igen vil det bare ikke lykkes.

Tag imod råd og vejledning

Når barnet bliver født, så oplever mange mødre et meget stærkt instinkt og et meget stærkt drive efter at ordne tingene selv. De er beskyttende over for deres børn, og vil helst ikke overlade plejen af dem til andre.

Det skal du heller ikke, men det er godt at tage imod råd. Vil barnet ikke tage imod brystvorten, eller får du ondt, når du ammer, så lyt til de tips, som sygeplejersker, sundhedsplejersker og læger kan give dig. De ved nemlig, hvad de snakker om.

Brug hjælpemidler

Der er mange grunde til, at det kan være hårdt og svært at amme. Hvis du kæmper med at få din baby til at falde til ro og tage imod, så skal der helst ikke være andre former for distraktioner, imens du arbejder. Heldigvis er der mange redskaber, der kan gøre det nemmere for dig.

Her er en ammepude et rigtig godt eksempel. En god ammepude kan du lægge under brysterne eller armene, så både du og baby hviler behageligt, uden at du skal få ondt i armene eller sidde på en akavet måde. Af andet smart udstyr kan nævnes en amme-bh.

Det er okay at gå på kompromis

Med tålmodighed og masser af øvelse lærer du fleste mødre hen ad vejen at amme deres børn. Men det kan godt være, at det aldrig bliver helt nemt, eller at dine bryster bliver så ømme, at det bliver for ubehageligt.

Du skal huske på, at det er okay at gå på kompromis. Dit barn skal have modermælken, men det er okay at det ikke får din mælk direkte fra brysterne mange gange om dagen. Her kan du blandt andet vælge at give modermælkserstatning i sutteflaske, eller bruge en brystpumpe til at pumpe mælken ud på egen hånd.

Kærlighed er det vigtigste

Der er som sagt rigtig mange ting at tænke over og holde styr på, og som mor er det nemt at komme til at føle sig utilstrækkelig. Husk nu hele tiden på, at du er god nok, som du er.

Lige meget om du husker det hele, er god til at amme og alt det andet, så er det vigtigste nemlig, at du giver dit barn masser af kærlighed. Det er nemlig i sidste ende det, som dit barn har mest brug for – og så følger alt det andet bagefter.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Skab en sikker fremtid for dit barn i din bolig

Udgivet

den

Søskene sidder i families stue i stol

Er du flyttet ind i en ny bolig, eller er du bare i tvivl om, hvor godt styr du har på de udgifter, der med tiden kan løbe på det faktum, at du ejer en bolig, som der hele tiden skal kostes reparationer og vedligehold på? Så kan det for dig være en fordel at få udarbejdet det, som der kaldes for en vedligeholdelsesplan. Med en sådan får du nemlig mere ro i maven, du får mulighed for at komme uforudsete regninger i forkøbet, og du skaber en tryg bolig og dermed en sikker tilværelse for dit barn.

Når du vil gøre alt godt for din børn

Og det er nok det vigtigste. Når vi har en familie og dermed små børn, som forventer, at vi tager os af dem, er der intet, der er mere vigtigt for os, end at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at opfylde alle børnenes krav, ønsker og behov – især når det kommer til en tryg tilværelse. Og derfor er det selvfølgelig essentielt, at der er styr på økonomien, så du som forælder ikke bliver tynget af spørgsmål om penge, og om det hele nu kan komme til at hænge sammen lige såvel, som det er vigtigt at sørge for, at den bolig, der huser dig og din familie, er tryg og sikker.

Det handler om trygge rammer

Hvis det er noget, som du er i tvivl om, og du måske endda kan føle en lille uro i maven lige nu, fordi du bor i en ældre bolig, og du ved, at der vil komme nogle udgifter forbundet med især reparationer i fremtiden, så er der heldigvis hjælp at hente. Du skal nemlig bare få udarbejdet det, som der kaldes for en vedligeholdelsesplan – og straks vil du føle dig mere sikker i din bolig, og samtidig vil du også vide, at dit barn færdes i trygge rammer og lige så går en lys fremtid i møde.

En vedligeholdelsesplan sikrer dig et økonomisk overblik

En vedligeholdelsesplan hjælper dig med at få et overblik over de skader og reparationer på huset, som du vil komme til at tage dig af i fremtiden. Det kan for eksempel være, at dit tag på et tidspunkt skal skiftes, og det er noget, som en sådan plan tager højde for. Den fortæller dig, hvad det vil koste at skifte taget, og dermed også hvor mange penge, du skal nå at have sparet op inden da. På den måde har du allerede nu mulighed for at forberede dig, og når pengene rækker, kan du gøre en investering, der sikrer din bolig.

Få ro i maven

Og det er ikke sikkert, at det er taget, du skal have skiftet. Der kan nemlig i en vedligeholdelsesplan være tale om alt det, som du skal bruge et større økonomisk beløb på at få i stand. Det kan være udskiftning af køkken, isolering af kælder, udskiftning af vinduer eller andet. Men så snart du ved det, hjælper det dig med at finde ro.

Læs videre

Babyliv

Derfor burde du få en familieforsikring

Udgivet

den

Baby bliver holdt af sin mor

Hele familien skal være forsikret, det er du som kunde og forsikringsselskaberne enige om. Derfor kan I få jer en familieforsikring, hvor alle er inkluderet.

Det er den bedste løsning, medmindre du elsker papirarbejde og gerne vil gøre problemerne mere komplicerede.

Selvfølgelig vil du ikke det, du vil gerne have hele familien forsikret, så I alle kan føle jer sikre, hvis nu der skulle ske noget. At vide, der er styr på situationen, selv når det hele er fuldstændig uoverskueligt, er en rigtig rar og tryg følelse.

Hele familien skal være dækket

Når du køber en forsikring, er det en handel, hvor du vil forsøge at finde den bedste til prisen. En familieforsikring har den fordel, at den kan inkludere flere ting i forsikringspakken, som psykologisk krisehjælp, ID-sikring mod identitetstyveri og bagageforsikring.

Det er ikke selvsagt at disse områder vil være dækket, hvis du køber en helt tilfældig indboforsikring. Ofte vil du opleve en væsentlig bredere og bedre dækning, når du køber en familieforsikring.

Og årsagen er ikke så mystisk. Det handler om kunder og mængderabat. Hvis du er en person, der gerne vil have en indboforsikring, eller hvis du er fire, så er det selvsagt bedre for selskabet, at de får fire på en gang.

Det siger sig selv, at en familieforsikring er en smartere investering for familien og forsikringsselskabet.

Hvad eller hvor meget I så ønsker dækket, kan I tage stilling til, når I køber. Har jeres børn dyre instrumenter, elektronik eller en lækker mountainbike, vil der ofte skulle købes tilvalg til indboforsikringen.

Det samme gælder, hvis din store teenager ønsker at rejse ud i verdenen. Det er som oftest ikke dækket af jeres forsikring, hvis rejsen er udenfor EU. Derudover kan det være et smart tilvalg til familieferier.

Uforudsete hændelser rammer os alle

Kan I undvære en forsikring? Nej, det kan I ikke. At føle sig tryg, når man er ude eller omkring ens børn, er absolut nødvendigt.

At vide, I alle er forsikret, når der sker en ulykke, er en rigtig dejlig og rar følelse. I krisesituationer er det ikke lige overskud, der er mest af. Det er derimod det modsatte: forvirring, bekymring og store humørsvingninger.

Derfor er det så fantastisk at have sig en forsikring, der dækker alt det, staten ikke tager sig af. Alle de ting, som virkelig betyder noget – dem kan der ikke sættes en pris på.

Det her bliver typisk dækket med en indboforsikring

Med en god indbo- og familieforsikring får du dækket: skader på huset, der er forårsaget af naturlige hændelser; skader, der forårsages af fejl som el-skader; skader forårsaget af andre mennesker.

Med en indbo- og familieforsikring får du desuden dækket tyveri, røveri og hærværk. Altså hændelser hvor andre mennesker har forårsaget skade mod dig.

Disse hændelser sker desværre, og det værste ved at blive berøvet er, hvis der ikke er et sikkerhedsnet, der kan gribe dig. Hvis du ikke har en god indboforsikring, der kan erstatte de ting, der blev berøvet.

Derfor skal du have en god indbo- og familieforsikring.

Læs videre

Babyliv

Trænger du og din baby til mere plads?

Udgivet

den

Mor og datter leger i deres seng

Mange gravide familier har oplevet trangen til pludselig at rydde op i alle skabe. Og mange kommende forældre har under graviditeten kastet sig over pludselige og omfangsrige byggeprojekter i boligen.

Det kaldes at bygge rede. Og ud over glæden og forventningen om det, der skal komme, er det en helt naturlig måde at forsøge at forberede sig til et nyt liv. Det mest spændende er selvfølgelig indretningen af selve babyværelset.

Mange nybagte forældre starter ud i en mindre lejlighed og har måske indrettet et hjørne i stuen eller soveværelset til den lille ny. Men i takt med at baby vokser, vokser også behovet for mere plads. En andelsbolig i København er en oplagt løsning på dette pladsproblem.

Ny familie, nye behov

Som nybagt familie oplever man, at hverdagen er fuldstændig forandret. Pludselig er man meget hjemme, og boligen bliver vigtigere, end den har været tidligere. Ens lejlighed er nu et sted, som ikke blot danner ramme om ens eget liv, men om hele familiens liv.

Boligen er i de første mange år babys omdrejningspunkt. For et lille barn er lejligheden verdens centrum. Det er der, barnet føler sig mest tryg, og det er derfra, det udforsker verden.

Ens barndomshjem er ét man husker, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvor eller hvordan man bor. Heldigvis findes der mange spændende og familievenlige andelsboliger i København.

Ved at vælge at købe en andelsbolig i København får du et hjem som er dit, og som kan formes, som du ønsker det. Fordelen ved en andelsbolig er også, at du som andelshaver har mulighed for medbestemmelse.

Vær med til at forme din babys nærmiljø

Den indflydelse, du har, betyder, at du ikke blot har friere rammer i forhold til din egen lejlighed, men at du også har mulighed for at påvirke de ydre rammer.

Mange andelsboliger i København har allerede opsat altaner og indrettet grønne gårde. Men synes du, der mangler en sandkasse eller et legestativ, er der altid mulighed for at tage det op på et fællesmøde.

Mange foreninger har et godt fællesskab og byder nye initiativer velkomne. I en andelsforening kommer man ofte hinanden lidt mere ved. Og når man er en familie, er det rart at kende sine naboer og ikke mindst at kende naboens børn.

Et godt naboskab er godt for relationerne

Der er ikke bare en tryghed i at vide, hvem der bor i ens opgang og gård. Der er også mange muligheder i det. Bor du i en andelsbolig i København, er der rig mulighed for, at der er andre børn i nærheden, som dit eget barn kan lege med.

Det er en stor glæde og hjælp i hverdagen at kunne lave legeaftaler tæt på hjemmet. Ved at vælge en andelsbolig, vælger I ikke kun en økonomisk fordelagtig boligform, I vælger også nærhed og fællesskab.

Foreningens børn vokser op sammen og bliver knyttet til hinanden gennem fælles barndomsminder. Fra første gang de sad i sandkassen sammen, til de mødes til studentergilde i gården.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk