Diverse

Søde plakater til barnets værelse

Udgivet

den

baby værelse

Børn blandt de helt store drømmere. Deres sind er så rene og enkle og derfor kan de influeres på bedste vis. Deres fantasi kan få fri leg og deres sind udvikle sig. De er i stand til at forestille sig det usandsynlige og tænke det umulige. De er ikke begrænset på samme måde som voksne er. Derfor er der også som forældre vigtigt at tage vores job at opmuntre og give plads til disse skønne træk hos vores børn.

Giv dit barn de rette rammer med kunst på væggene
Børn absorberer alt fra farver til former, tegn, bevægelser og lyde. Dette er alt sammen med til at hjælpe til med at styrke deres kognitive færdigheder samt de didaktiske.
Smuk og spændende kunst for børn skaber altså derfor en god og legende baggrund for det fortryllende eventyr af en udvikling som de skal igennem.

De skønne dyr på plakat

Dyr er vores børns tillidsfulde ledsagere og mange af os husker vores kæledyr som det bedste i hele vores tilværelse. Selvom i måske ikke har i tankerne at anskaffe et kæledyr lige nu, kan i stadig få de små venner med i barnets live igennem smukke plakater.

Du kan vælge plakater med dit barns ultimative yndlingsdyr, en plakat med dyr fra de historier og fortællinger dit barn kender og elsker eller en lærerig oversigt over forskellige slags dyr.

Vælg plakater til dit barn ud fra farver

Farver har en stor indvirkning på børn og faktisk også voksne i alle aldre, derfor er det bestemt ideelt at hænge plakater op på børneværelset som kan give et farverigt indtryk. Dette kan du gøre ved at lade dit barn være med til at bestemme de farver der gør dem glade, eller måske deres yndlingsfarver. Du kan også være kreativ og vælge en lille plakat i en hver af rengbuens flotte farver og hænge dem op i den selv samme rækkefølge. Mulighederne er talrige.

Plakater fra Minida.dk, som holder i mange år

Ønsker du at give dit barn muligheden for at tage nogle af deres barndomsminder med videre ind i voksenlivet, er det ikke de nuttede dyr de vil hænge op når de flytter hjemmefra. Her vil det være bedre med en lækker plakat med et verdenskort på fra Minida.dk. Dette verdenskort kan have et lærerigt omdrejningspunkt, det kan markere hvor i har rejst henne og giver forståelse for hvordan vores verden høre sammen. Ud over verdenskortet, kan det også være en plakat med en særlig betydning fra den by de er født og opvokset i.  Sidst men ikke mindst vil en plakat med jeres familietræ være noget der kan få stor værdig for dem og forståelse for deres egen slægt. Det kan også være en flot illustration af familiemedlemmer eller huset hvor i bor, der kan pryde væggene nu og senere hen i livet. Det gode ved plakater er, at de for det første er mere pris venlige end malerier og så er de super nemme at opbevarer i et rør, så de er klar til at blive hængt op igen på et tidspunkt.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Diverse

Gør barnet tryg ved tandlægebesøget

Udgivet

den

barn tandlæge

Det er helt almindeligt at have tandlægeskræk, men for nogen kan det blive så overvældende, at de direkte undgår tandlægen, hvilket kan blive rigtig sundhedsskadeligt i sidste ende. Dette gælder især børn, fordi de måske ikke helt forstår, hvad det er, der skal foregå ved et tandlægebesøg. Dette er en skam, du kan derfor læse med her og se, hvad der kan gøres ved dit barns tandlægeskræk.

Hvad er det?

Tandlægeskræk kan vise sig i mange forskellige former, for nogle er det direkte angst, mens det for andre blot er en smule summen i maven, inden man skal ind til tandlægen. Lige meget hvad, er det ikke at spøge med, da mange derved bevidst undgår tandlægebesøg, især når de bliver ældre. Derfor gælder det om, at gribe inde, allerede når børnene er små, så de får en god oplevelse ved tandlægen fra start af.

Hvordan man undgår det

Da tandlægeskræk kan opleves individuelt af børn, er der også forskel på, hvordan man skal gribe det an, alt afhængigt af, hvor slemt det opleves af barnet. Hvis det bare er lidt nervøsitet over at skulle til tandlægen, kan det hjælpe ved bare at tale om noget andet på vej derhen og imens man er der, men er det direkte angst, kan det til tider være nødvendigt med for eksempel psykologhjælp eller hypnose for dette. Lige meget hvad er det ikke rart at have frygt for tandlægen.

Gør det i god tid

Det er vigtigt, at I som forældre tager hånd om jeres barns tandlægeskræk, inden den vokser sig for stor. Måske har dit barn hørt, at du og din ægtefælle har talt om tandlægen som noget dårligt derhjemme, fordi det er en ting, som de færreste kan lide. Dette samler et barn med det samme op, og så tænker det, at hvis mor eller far ikke kan lide tandlægen, så kan det heller ikke. Hvilket virkelig ikke er særligt godt. Derfor er det vigtigt at være et godt forbillede, når det kommer til tandlægeskræk, og vise dit barn, at der ikke er noget at være bange for.

Tal om det

Skulle de vise sig, at frygten for at komme til tandlægen allerede er stor ved dit barn, så tal åbent om det. Dette kan være med til at afmystificere nogle af de ting, som netop dit barn er bange for. Ofte er det nogle absurde ting, som børn frygter. Det kan være ting, som slet ikke kan finde sted i virkeligheden, men som har vokset sig stort i barnets hoved. Det er derfor det er vigtigt at tale åbent om det, så dit barn ved, hvad der er virkeligt og hvad det skal forvente.

Fortæl det til tandlægen

Tandlæger er ofte rigtig gode og godt klædt på til at tackle tandlægeskræk. Derfor er det en rigtig god ide, hvis du inden dit barn skal afsted, tager en snak med tandlægen, så hun ved, hvad hun skal forvente, og derved kan være ekstra kærlig overfor dit barn. Det kan være ved at tænde for noget musik, som kan berolige barnet, eller tale meget til det undervejs, så det ikke bliver nervøst.

Det er ikke pinligt

En rigtig stor del af den danske befolkning har tandlægeskræk i større eller mindre grad. Derfor handler det også om at fortælle sit barn, at der ikke er noget pinligt i at have det, men, at det tværtimod er en helt almindelig ting at have det sådan. På den måde har barnet også lettere ved at fortælle dig om de ting, som det frygter og I kan sammen tale om det.

Læs videre

Diverse

Sørg for at dine børn ikke udvikler tandlægeskræk

Udgivet

den

barn tandlæge

Det er bestemt ikke rart hvis der skal opstå nervøsitet, indt i maven og ubehag bare ved tanken om at skulle en tur hos tandlægen. Det er uanset om man er ung eller gammel, barn eller voksen, slet ikke særlig rart at lide af tandlægeskræk og derfor er det noget du bør have et stort fokus på at forebygge hos dine børn, så ikke de får problemer med at skulle sidde i tandlægestolen senere i livet. For at dette kan lade sig gøre, så er det nødvendigt med en stor tillid, både fra dine børn til sig som voksen, men i den grad også fra dig og til børnenes tandlæge.

For tandlægeskræk smitter og hvis du er en af dem der ikke helt nyder en tur hos tandlægen, så er din fornemmeste opgave, ikke at vise det til dine børn.

Der er forskel på den tandlægeskræk som du skal have fokus på

Der er stor forskel på om der er tale om tandlægeskræk i form af nervøsitet og frygt for det ukendte, angst eller ligefrem fobi for at skulle en tur i tandlægestolen. Nervøsitet og frygt er en naturlig del af det at være barn og det er vigtigt at anerkende, at der bare er nogle ting som skaber en vis usikkerhed.

Børn har svært ved at vide hvad der kommer til at ske i tandlægestolen hvis ikke du gør dem opmærksom på det, særligt nu det ikke er noget der sker hver anden dag og er blevet mere eller mindre en rutine. At oplyse dit barn om hvad der skal ske, vi hjælpe din tandlæges arbejde en hel del og sørge for, at dit barn er mest muligt tryg ved situationen.

At forebygge tandlægeskræk hos børn mindsker antallet af huller

Tandlægeskræk der er ægte og implementeret i et barn er noget der vil være svært at slippe igen. Dette betyder ganske enkelt, at hvis dit barn først bliver rigtig angst eller får fobi for at komme til tandlægen, så er det højest sandsynligt noget der vil komme til at følge dem resten af livet, særligt hvis ikke det er noget der bliver taget hånd om på den rette måde.

Hvis der opstår tandlægeskræk hos børn, som vil følge dem i mange år frem i tiden så kan det betyde, at de vil komme til at gå meget mindre til tandlægen når de skal stå på egne ben og selv aktivt skal vælge at bestille en tid hos tandlægen. Jo mindre der bliver tjekket op hos tandlægen, jo mindre forebyggelse er der ganske enkelt også for at der opstår huller i tænderne.

Tandlægeskræk smitter fra mor og far til børnene

I mange tilfælde, så er det slet ikke børnene der til at starte med der er bekymrede for at komme til tandlægen, men mor og far, der lader deres fobi og angst bliver overført deres børn. Tandlægeskræk er nemlig ligesom alle andre former for angst, det smitter og overføres særligt til børn, der ser op til deres forældre og spejler sig i deres adfærd. Din vigtigste opgave som forældre, og særligt hvis du selv lider af tandlæse skræk, er, at du ikke lader din egen frygt påvirke dine børn. For selvom du er angst, så ved du jo nok godt, helt inderst inde, at det er en fordel at komme til tandlægen en gang imellem, om ikke andet, så i hvert tilfælde hvis der skulle opstå nogle akutte problemer der skal tages et kig på.

Læs videre

Diverse

Tandlægeskræk begynder ofte i barndommen

Udgivet

den

Barn smiler

Tandlægeskræk kan vise sig i forskellige grader, det kan være alt fra let nervøsitet, til en decideret angst. Derfor er det også vigtigt, at der er fokus på det allerede fra en tidlig alder. Som barn er man meget letpåvirkelig og studier viser, at det som regel er i barndommen, at man udvikler tandlægeskræk. Her i denne artikel kan du blive klogere på tandlægeskræk, hvorfor den opstår og hvad du som forældre kan gøre for at hjælpe dit barn til at få en bedre oplevelse og et sundt forhold til, at gå til tandlægen. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du med fordel læse videre.

Tandlægeskræk beskrevet

Cirka 36 procent af den voksne danske befolkning lider i en eller anden form af tandlægeskræk. Det er en relativ høj procentdel og viser lidt et skræmmende billede af, hvordan forholdet til at gå til tandlægen er i Danmark. Man skal huske på, at mundhygiejnen også kan påvirke det generelle helbred og derfor er det umådeligt vigtigt, at have et godt forhold til at gå til tandlægen. Som barn er man meget letpåvirkelig og studier viser, at de fleste af dem, som frygter tandlægen som voksen, har haft en traumatisk oplevelse hos tandlægen som barn.

Det er en frygtelig realitet, men ikke desto mindre er det en realitet vi bliver nødt til at forholde sig til. Derfor er der også mange tandlæger der i dag har fokus på patienter med tandlægeskræk. Dette kan både afhjælpe den generelle holdning der er til at gå til tandlægen, men også hvordan vi som voksne kan blive bedre til at støtte børnene i, at få et sundt forhold til at gå til tandlægen. Det er vigtigt at vælge den rigtige tandlæge, hvis du er bange for tandlægen.

Du som forælder kan afhjælpe dit barn med tandlægeskræk

Der er mange måder, hvorpå du som forælder kan støtte dit barn i at få et sundt forhold til tandlægebesøg. Lider du selv af tandlægeskræk, kan dette påvirke dit barn i negativ retning. Børn er meget sensitive og kan derfor mærke, at der er noget galt. Så først og fremmest kan du hjælpe dit barn, ved at hjælpe dig selv. Får du styr på din tandlægeskræk, så kan du også bedre støtte dit barn i at få et sundt forhold til tandlægebesøg.

Dernæst er det en god idé, at du som forælder deltager i tandlægebesøget, på den måde skaber du nemlig et trygt miljø for dit barn og sørger for at der skabes trygge rammer, så dit barn har mod til at sige fra, hvis en grænse bliver overskredet. Det er nemlig vigtigt, at disse besøg bliver taget i barnets tempo. Samtidig med dette er det vigtigt, at der derhjemmefra ikke bliver gjort det store ud af tandlægebesøget, det skal gøres normalt at gå til tandlægen ligesom alle andre ting, som for eksempel at gå til frisøren mm.

Valget af tandlæge kan gøre en verden til forskel

Den rigtige tandlæge kan gøre en verden til forskel, for din eller dit barns tandlægeskræk. Heldigvis er der i dag mere fokus på tandlægeskræk, hvorfor den opstår og hvornår den opstår. Derfor er de fleste tandlæger også blevet mere pædagogiske. Ydermere kan du også finde tandlæger, som decideret har fokus på tandlægeskræk og på at afhjælpe dette problem. På den måde kan du også blive bedre rustet til at støtte dit barn i at få et sundt forhold til at gå til tandlægen. Det er ikke for sent at få bearbejdet din frygt, det vigtigste er, at du finder en tandlæge du er tryg ved og samtidig er ærlig omkring din frygt.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk