Babyliv

Har børn bedst af at vokse op i byen eller på landet?

Udgivet

den

Børn på landet

Når to bliver til tre, kan tankerne om den lille nys opvækst begynde at fylde meget i hverdagen. For selvom den bolig, man bor i, inden barnet kommer til verden, har den perfekte beliggenhed og desuden opfylder alle de vigtigste krav, så er det ikke sikkert, at det vil være tilfældet, når der er børn med i billedet. Det kan nemlig diskuteres, om børn har bedst af at vokse op i et naturskønt område eller midt i byen — og begge dele har da også sine fordele og ulemper.

Forskelligt tempo

Et familieliv, der leves midt i en storby, vil højst sandsynligt leves i et andet tempo end et liv på landet. Alle større byer byder på en masse interessante seværdigheder og ting, man kan tage sig til — blandt andet kan man i de fleste store byer besøge shoppingcentre, sportsfaciliteter, forlystelsesparker og andre kulturelle institutioner, og man vil sjældent komme til at kede sig, både i weekenden og på hverdage.

Til gengæld er de fleste storbyer også hektiske med deres høje befolkningstæthed, larm og trafik, og det kan påvirke hverdagen for både børn og voksne og i sidste ende have betydning for, hvor meget overskud begge parter har, når der endelig er tid til samvær og kvalitetstid.

Med en lejebolig på landet vil bekymringerne om barnets færden, når det har nået en lidt højere alder, ikke fylde så meget som i byen — her er man ikke omringet af travle og tæt trafikerede veje i en lige så høj grad som i byen, og man kan derfor lettere lade barnet færdes selv uden de store bekymringer og lige så meget opsyn.

Nyd pladsen på landet

Med en lejebolig i naturskønne områder såsom Ølstykke eller Stenløse vil din familie kunne nyde den ekstra plads samtidigt med, at byerne også byder på indkøbsmuligheder og andre kulturelle samlingspunkter. For det første er det lettere at finde boliger, der byder på flere kvadratkilometer for færre penge end i storbyen, hvilket vil være en fordel, når barnet eller børnene vokser op og får brug for deres egne værelser og mere plads at udfolde sig på.

For det andet vil alle de naturskønne områder, der ligger i nærheden af hjemmet, kunne fungere som et frirum for hele familien. At bo i en Lejebolig Ølstykke eller Stenløse vil altså give anledning til at opholde sig mere i naturen uanset, om der er tale om en lejlighed eller et hus med have — og det at bruge tid i naturen har gang på gang vist sig at være et fantastisk privilegium, som bringer mere ro og overskud i hverdagen.

Med en Lejebolig Stenløse eller Ølstykke vil børn og forældre kunne nyde mange eftermiddage og aftener sammen i haven, og med en lejlighed vil familien kunne gå mange ture sammen i området. Samtidigt vil det gode naboskab på landet kunne komme til sin ret, når børnene udforsker den nærliggende natur med andre de andre børn i nabolaget.

Læs videre
Klik for at kommentere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyliv

Slå dig ned i et arkitekttegnet træhus med din familie

Udgivet

den

Flot designet Træhus

Er du i gang med at skabe en ny familie? Og er i som familie klar til at tage skridtet ud i et boligbyggeri? Hvis svaret er ja, er der en række ting i skal tage stilling til. Hvor stort, hvorhenne, hvordan? Listen er lang. Derfor kommer her et godt bud på, hvorfor et arkitektegnet træhus, kan blive det helt rigtige for dig og din nybagte familie. Det arkitektegnede træhus er nemlig både miljøvenligt og åbner for lys og masser af plads.

Derfor spiller miljøet en rolle

Når du skal finde dit næste hus, skal det passe perfekt til dig og din familie. Det kan være rigtig svært at finde et hus, der rummer alle dine ønsker. Derudover kan det være svært at finde et hus, der har miljøet som hovedprioritet. Netop af disse to årsager, kan arkitekttegnet træhuse være den perfekte løsning. På den måde kan i få tegnet og bygget et hus, der har fokus på bæredygtighed og er miljøvenligt. For rigtig mange familier er det helt essentielt at tænke miljøet ind i deres hverdag. Den fremtid, vi efterlader til vores børn, skal helst se lys ud. Et miljøvenligt hus, kan derfor blive jeres måde at give en hånd med på.

Et træhus er nemmere at varme op, end et normalt hus. Der er altså også mulighed for at spare penge, samtidig med at du tænker på miljøet. Derudover giver et træhus også et fantastisk indeklima, som også er vigtigt.

Arkitekttegnet træhuse åbner op for kreativitet

Når du vælger at blive en del af tegneprocessen, åbner det også muligheden for, at dine kreative drømme bliver en realitet. Selvom der selvfølgelig ligger naturlige begrænsninger, er der sjældent noget, der slet ikke kan lade sig gøre. Dig og din familie har derfor mulighed for at vælge, hvordan jeres drømmehus skal se ud.

Du har altså mulighed for at have indflydelse på det meste. Du kan være med til at bestemme, hvordan rummene skal inddeles. Du kan bestemme, hvilke materialer dit hjem skal bestå af. Du kan bestemme, hvor vinduerne skal placeres og så videre.

Den ydre del af huset, skal der naturligvis også tages stilling til. Mange tænker træhuset som en smule gammeldags. Nogle får måske også associationer til små gamle svenske træhuse med mange sprælske farver. Men sådan behøver det ikke at være. Arkitekttegnede træhuse kan designes med et skarpt moderne look, der passer jeres stil.

Et træhus skaber lys og rum

En anden fordel ved træhuset, er muligheden for at skabe lys og rum i huset. Træhuset har nemlig et meget simpelt ydre, der gør det naturligt at skabe store vinduesflader. Store vinduer giver lys. Og samtidig bliver husets indre forbundet naturen udenfor. Dit træhus bliver derfor åbnet op. Dette skaber plads og rum. Rum til at dig og din nybagte familie kan udvikle jeres familie. Rum til at jeres familie kan fokusere på miljøet. Rum til at jeres familie kan få et trygt og dejligt hjem.

Læs videre

Babyliv

En baby kan sætte parforholdet under pres

Udgivet

den

Baby

Det er sådan, at en baby kan sætte parforholdet under pres, og hvis det er noget, I oplever, kan I få hjælp med parterapi i Roskilde.

Der er mange grunde til, at det at få en baby kan skabe gnidninger og usikkerhed i et parforhold. Først og fremmest bliver der mindre tid til selve ægteskabet, fordi babyen oftest skal plejes over lange stunder. Det betyder, at der ikke er særlig meget tid til at tage hånd om parforholdet og dét, som det står for. Hvis der bruges for meget tid på babyen, kan gnisten i parforholdet pludselig forsvinde. Det skaber naturligvis problemer i parforholdet, og det skal der tages hånd om. Det kan du gøre, hvis du går til parterapi i Roskilde.

Forskellige måder at opdrage barnet på

Der kan være mange forskellige måder at opdrage sit barn på. Det kan eksempelvis ske ved, at den ene forælder er meget striks, mens den anden er noget mere løssluppen. Det kan skabe gnidninger og stress foruden irritation. Det er vigtigt, at I får talt om det og prøver at komme med et kompromis i måden, I opdrager barnet på.

Mindre sex

Der er selvfølgelig også det problem, at I kan have sex halvt så ofte. Det kan ofte skyldes, at jeres baby skal plejes og passes, og det gør, at energiniveauet. Der er mange parterapeuter, der har hørt følgende før: ”Jeg kan godt lide sex – det kan jeg virkelig godt. Det er bare sådan, at jeg føler, min søvn er vigtigere og mere nødvendig.” Det er selvfølgelig også et problem, som parterapi roskilde kan tage hånd om.

Partid sammen er nu blevet familietid

Det er også en begrundelse, der bliver hørt ofte. Før i tiden var der rigeligt med tid sammen alene uden andre. Nu er det noget anderledes og fyldt med familietid, hvor babyen er med. Og det kan være svært, fordi lige pludselig bryder babyen ud i gråd og afbryder den ellers gode og romantiske stemning, I havde mellem jer. I kan måske føle, at I altid er sammen, men at I aldrig er sammen alene.

Et andet problem er, at netop fordi I skal bruge så meget tid med jeres baby, så er der mindre tid til at være sammen med venner, bekendte og familie. Det trækker energi ud og gør, at I ikke formår at være jer selv.

Der er ikke tid til at være helt for sig selv

Det opleves ofte, at der er parforhold, hvor den ene i parforholdet er udadvendt, mens den anden er indadvendt. Sidstnævnte har brug for at være sig selv og kunne være alene. Bare det at tage i supermarkedet alene kan føles som lidt af en udfordring, når I har fået en baby. Det er i særdeleshed ikke godt for den indadvendte person, der har brug for plads. Det er selvfølgelig også noget, som I kan få hjælp med, hvis I går til parterapi i Roskold.

Læs videre

Babyliv

Fantastiske Bobles tumlemøbler

Udgivet

den

Lille pige med kanin

Hvis du har små børn eller børnebørn, så vil du uden tvivl have kendskab til de fantastiske tumlemøbler fra Bobles. Mange børn og forældre er vilde med dem, og de fremgår ligeledes på mange ønskelister til barnedåb og fødselsdage. Selv om man har nogle, kan man altid bruge endnu flere, det bliver legen nemlig kun bedre af, da de for eksempel kan bruges til at lave motorikbaner eller andet tumlesjov. De fås tilmed i flere farver, så uanset hvilket farvetema du kører i børneværelset, så findes der en farvevariant, som passer til.

Hvad er Bobles?

Bobles er tumlemøbler fremstillet primært til børn. De er designet således at de motiverer børn til leg og bevægelse, som styrker deres motoriske udvikling.  De er lavet af kraftigt EVA-skum. De indeholder ingen phtalater eller andre farlige giftstoffer.
Der findes efterhånden et stort udvalg af tumlemøbler fra Bobles, så der er lagt op til mange timers aktiv og motorisk leg.
Du går aldrig galt i byen, hvis du giver et barn et Boblesmøbel i gave, heller ikke selvom barnet måske har det i forvejen. Møblerne kan både bruges til leg, men også anvendes til for eksempel at sidde på eller som taburet.

Bobles tumlemøbler er gode for motorikken

Det er vigtigt at styrke dit barns motoriske udvikling allerede så tidligt som muligt, for at give dit barn de bedste forudsætninger fremadrettet. Der er Bobles designet til alle aldersgrupper og udviklingstrin. Der er helt små til at gribe fat om for små babyer, og derefter, når barnet kan kravle, kan balancen lige så stille udvikles med de balancetrænende møbler. Det gående barn vil ofte klatre rundt på møblerne og typisk lave sværere og sværere baner, som skal klares uden at falde undervejs.
Der findes mange inspirationsvideoer på nettet, hvor du kan få gode ideer til, hvordan I kan bruge jeres Boblesmøbler derhjemme.

Hvilke Bobles skal jeg vælge til mit barn?

Som forælder kan det hurtigt virke uoverskueligt at skulle vælge mellem de mange møbler.
Bobles afholder løbende arrangementer, hvor der er en masse af tumlemøblerne repræsenteret til fri leg. Her vil det være oplagt at se, hvilken bobles dit barn godt kan lide, og hvilke de selv synes kunne være gode at have. Der vises ofte både nye modeller, samt gamle klassikere. Endvidere er der repræsentanter tilstede, som kan forklare dig om de forskellige tumlemøbler. Du kan selvfølgelig også søge råd og vejledningen hos din Boblesforhandler.

Billige tumlemøbler fra Bobles

Du kan sagtens være heldig at finde dine tumlemøbler på tilbud. Hvis du ikke har noget i mod, at møblerne har været leget med at andre børn, så kan du finde et stort udvalgt af brugte Boblesmøbler på nettet og på loppemarkeder. Her kan du være heldig at finde dem til meget fordelagtige priser. Så kan du nemt få dig en god samling, uden at det bliver for stor en udgift. Når dit barn vokser fra dem, er det ligeledes meget nemt at sælge dem igen, da der er mange, som kan bruge dem til videre leg.

Læs videre

Trending

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk